Ennek tudatában bevegyem az új, számomra orvos által felírt gyógyszert?
Bármilyen hasonlóság az én kérdesemmel, csupán a véletlen műve, én most írok először ezzel kapcsolatban kérdést az egészség témában. A lényeg annyi, hogy a napokban kaptam egy gyógyszert, amit szednem kéne a problémáim csökkntésére, de a mellékhatások listája "nekem nagyon nem tetszik."
Mellékhatások:hallucinációk, kórosan emelkedett hangulat, zavartság, nagyfokú nyugtalanság, szorongás, idegesség, a gondolkodás és a figyelem zavarai, pánikrohamok, öngyilkossági, önbántalmazási gondolatok (ezek a tünetek adódhatnak az alapbetegségből), étvágytalanság, orgazmus hiánya, szokatlan álmok.
Ennek ismeretében is belevágjak?
Nincs odaírva, hogy mekkora ezeknek a gyakorisága? Pl nagyon gyakori, gyakori, ritka, nagyon ritka, nem ismert...
Én évek óta szedek egy gyógyszert, aminek nagyon gyakori mellékhatása a hízás, gyakori meg az álmatlanság, egyik se jelentkezett. Ritkák közt ott van az öngyilkossági gondolat meg a depresszió is, de az se volt sose
#3 Az antidepresszánsokról köztudott, hogy egyesek állapotán ronthat, ilyen van, fejfájás csillapító is okozhat fejfájást...
Sőt, gyakori is, hogy a szedés kezdete után pár hétben rosszabbul vagy, szorongsz, ez viszont sokszor elmúlik, ahogy a szervezet hozzászokik a szerhez és utána már a terápiás hatása érvényesül.
A szexuális zavarok is gyakori mellékhatásai az AD-nek (bár függ a fajtától), ami szintén javulhat, rosszabbodhat, nagyon ritkán a kezelés elhagyása után is megmaradhat.
Nekem a fentieken túl még első pár nap hányingert és iszonyat álmosságot is okoztak.
Milyen fajta szorongás?
Amúgy ahogy nézem ez egy SSRI, ezeknél a legmagasabb a szexuális mellékhatások aránya.
Ha korábban szintén szedtél SSRI-t és semmi nem volt, lehet érdemes megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!