Igaz, hogy a vérnyomáscsökkenés mértéke fontosabb, mint a gyógyszer típusa?
Azt mondják, hogy manapság már nem divatosak a béta-blokkolók. Pedig ez az egyetlen gyógyszercsalád, ami nem okoz hosszútávú szedés után elváltozásokat a szervezetben (pl. daganat).
Tűzzel-vassal küzdenek az orvosok a béta-blokkolós monoterápia ellen (főként ha nincs jelen szívbetegség).
Akkor miért akarja minden orvos elvenni a béta blokkolót? Szerintük mivel nincs szívbetegségem és fiatal vagyok, semmi szükségem rá.
Én tudom, hogy nagy szava van az orvoslátogatónak, de a beteg érdekei legyenek már az elsők, könyörgöm!
Az ARB-ket 55 év feletti, többszörösen agyvérzett betegek kezelésére lehet alkalmazni.
Indikáció esszenciális hypertónia kezelése felnőtteknél.
Az, hogy CV prevenció indikációban az ONTARGET studyban mik voltak a beválogatási kritériumok, meg jelen esetben teljesen lényegtelen, mert nem ebben az indikációban kapod.
Az a baj kérdező, hogy rohadt okosnak hiszed magad de az értő olvasás sem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!