Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől van ez az érzés és hogy...

Mitől van ez az érzés és hogy tudnám elmúlasztani?

Figyelt kérdés

Megvan az az érzés, amikor nagyon sokáig ülsz monitor előtt, majd utána abbahagyod, és furcsán látod a világot, különösen, ha ki is mész az utcára utána?

Én ezt már régóta tapasztalom, de mostanában már nagyon zavaró. Alapvetően sok időt töltök monitor előtt, de hiába telik el 1-2 nap úgy mondjuk hétvégén, hogy monitor előtt max 1 órát töltök, nem múlik el ez az érzés. Vagy ennyi idő kevés, hogy átálljon az agyam?

Eleinte azt hittem a szememmel van baj, de valójában jól látok, teszteltem a perifériás látásomat is itthon, amennyire tudtam, nem éreztem gondot. Vagy ez már kezdődő csőlátás? Esetleg front okozhat ilyet? Vagy attól van ez a fura érzésem, hogy az egyik szemem rossz, a másik pedig jó, mégsem hordok szemüveget?

2023. nov. 2. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Menj el szemészeti vizsgálatra, rossz a szemed. Nem a perifériás látásoddal van a baj...
2023. nov. 2. 20:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Voltam már (nem ezzel a gonddal, de ez is megvolt már akkor is), és mindent rendben találtak. Pedig még pupillatágításos vizsgálatom is volt.

Mit értesz azon, hogy rossz a szemem?

2023. nov. 2. 20:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként sokkal inkább hasonlít szédüléshez, mint rossz látáshoz.
2023. nov. 2. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem segitene, ha vilagos szobaban, vagy legalabb rendesen megvilagitott asztalnal nezned? Sotetben nezve farasztobb a szemnek.
2023. nov. 2. 23:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!