Nagy műtét után sokáig voltam ágyhoz kötve, hogyan tudnám visszanyerni az erőmet?(bővebben lent)
Figyelt kérdés
Rettenetesen gyenge vagyok, és tudom szépen lassan kéne elkezdeni egyre többet mozogni, de borzalmasan erőtlen vagyok, még fekve is. Egyszerűen nem látom a végét, nem tudom, hogyan tudnám elkezdeni a mozgást így és ez megijeszt. A wc-ig is nehezemre esik kimenni. (Bár kitudok, nem esem össze)
Vitaminok segíthetnek ? esetleg, ha felülök az ágyban párnával a hàtam mögött, jobb, mintha teljesen vízszintesen feküdnék? Számítanak ezek bármit is?
Az orvosoktól nem sok tanàcsot kaptam ez ügyben. :/ csak, hogy “fokozatosan” és “lassan”…
2023. aug. 26. 13:07
1/7 anonim válasza:
Szia! Ne csûggedj, hamarossan erôre fogsz kapni! Jò hùsleves, megfelelô tàplàlkozàs az alap. Q10 vitamint vegyél,- a Gyògyszertàrban lehet kapni. Energiàt ad és regeneràl. Mellette szedhetsz Ginseng vitalt az egész szervezetet erôsiti. Ne fekûdj egész nap, keljél fel és probàlj mozogni, elôszôr csak pàr métert, aztàn egyre messzebb. Kitartàs!
2/7 A kérdező kommentje:
Remélem îgy lesz! Köszi nagyon a tippeket!
2023. aug. 26. 18:37
3/7 anonim válasza:
4/7 anonim válasza:
Kezdj el sétálgatni. Először csak néhányszor 15-20 percet, aztán ezt emeld, majd menj ki, tűzz ki mondjuk 2x500m métert kezdetnek, és emeld fokozatosan.
5/7 anonim válasza:
Igen, nagyon nehéz, mert elsorvadnak az izmaid és elszoktál, de MUSZÁJ! Eleinte nagyon szr lesz, és tényleg úgy érzed majd, mintha összeesnél, de nem kell feladni. Minden nap egy kicsivel több, eleninte sík terepen (otthon), majd amikor úgy érzed, lépcsőzz - ne sokat, de szoktasd az izmaidat az emelkedőkhöz.
6/7 anonim válasza:
Amit az első mond, az evés nagyon fontos. Attól fogsz erőt érezni magadban arra, hogy próbálkozz a mozgással. Napról napra egy kicsit többet, és visszajön az erő.
7/7 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek! Probalkozom akkor !:)
2023. aug. 28. 19:59
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!