Kell bármilyen egészségügyi kockázattól(akár mentális, akár belső,fizikai) tartanom,ha szeptembertől áttérek délutáni alvásra? (17F)
A szervezeted egy idő után jelezheti, hogy ez a bioritmus nem jó (izzadással, rossz közérzettel, kimerültséggel).
Hosszútávon a nappali alvás nem tesz jót, a szervezet nem erre van beállva. A mély, pihentető alvás kevesebb lesz, esetleg napközben kevesebbet tudsz teljesíteni...
Miért szeretnél átállni?
A helyedben visszaállnék például 22:00 - 06.00 alvásidőre.
Izzadás? Már így is olyan izzadós vagyok, hogy ezt teljesen komolyan mondom, hogy nem lehet fokozni, még nyugalmi állapotban sem. Rossz közérzet? Szociális szorongásom van,nem a legenyhébb fajtája, borzasztó,amire képes velem, úgyhogy meg se kottyan, így is 10/4-es vagyok pszichésen és mentálisan. Kimerültség? Nekem (és szinte az összes kortársamnak) tök mindegy, hogy mennyit alszunk, legalábbis érzetre. 7 óra alvás után ugyan olyan fáradt vagyok,mint 3 óra alvás után.
Szeretem az éjszakát, olyan fílingje és hangulata van, hogy az valami hihetetlen. Ráadásul a lelki problémáim(a kedves édesanyámnak és a távolról gyilkoló nárci famíliáknak köszönhetően), amikkel most tele vagyok, éjjel enyhébbek, nem tudom, hogy ez tényleg így van e,de akkor nem gondolok erre meg tényleg enyhébb.
Ismertem valakit, aki a kalandjáték-függősége miatt csinált hasonlót, ráállt az este 15 órától 22 óráig tartó alvásra, délelőtt meg suli volt, 22 órától reggelig mehetett a kalandjáték.
A verejtékezésed is csak fokozódni fog, hiába alszol nappal 7-8 órát, nagy valószínűséggel leszel kimerült, ingerlékeny, koncentrációs problémák is előfordulhatnak.
Igen, inkább egy délutáni szundi, és kelj órára abból, de tízkor feküdj le.
Mi lesz mondjuk így az étkezésekkel? Az is rendszertelen lesz, és vagy túleszed magad, vagy egysíkú, tápanyagszegény dolgokat fogsz itt - ott bedobálni.
És mi az igazi indok?
A játék?
Köszönöm az eddigi válaszokat. Utolsó! Ezek az indokok,amiket leírtam,a problémáim,nameg hogy eleve szeretem. Ebbe nem kell többet látni, amúgy először nekem is a játékfüggők ugrottak be, amikor erre gondoltam,de hidd el, nem vagyok az, egyáltalán nem is játszom ilyennel. Egyébként egy játékfüggő szerintem pont leszrná, hogy ebből neki lehet e baja. Az étkezés teljesen kiment a fejemből, köszi, hogy eszembe juttattad. Talán így nézne ki:
16:00-17:00 körüli lefekvés előtt egy étkezés mondjuk mikor hazajöttem (mint a vacsora a fekvés előtt pár órával).
Aztán amikor kelnék este tízkor, azután legkorábban 11-kor,vagy utána ha addig nem leszek éhes lenne még egy kisebb (mint reggel a reggeli).
Aztán suli előtt nem reggeliznék, hanem ebédelnék(na nyilván nem főtt ételt,de ebédnek megfelelő adagot, mondjuk ha kelés után ettem egy szendvicset,itt kettőt,körettel). Aztán suli és utána minden előről.
Köszi mégegyszer a tanácsokat, meglátom, hogy szeptemberben is benne lesz e a fejemben, és ha igen, akkor kipróbálom mégis ezt a napirendet. Ha bejön, bejön,ha nem akkor visszatérek. Tudom, hogy nem ez a normális, tisztában vagyok vele. Mint már írtam, tényleg ezek az okok, talán még azt tenném hozzá a lelki problémák (amiken nappal többet kattognék) és az éjjel imádatom mellé, hogy átlagdiákként elegem van a sulis megszokásokból, hogy reggel kelsz, késésben vagy, indulsz,6-7 órát ott vagy,hulla fáradtan haza, csak sima pihenéssel (ami még csak nem is alvás) eltelik 2 óra is, és még nemhogy nem tanultál semmit a 2-3 órányi anyagból,de ha úgy vesszük, még nem csináltál semmit sem,amit szeretsz, semmi szabadidőt. Aztán már vacsi, fürdés és itt is van a nem is 10,hanem 11 óra és mehetsz aludni. Kíváncsi lennék erre is.
Nekem úgy tűnik, hogy ki vonod magad a világból! Kerülöd az embereket, a helyzeteket, amikor kapcsolatot létesíthetnek veled.
Szerintem ez a pánik egy formája,ami most még látszólag megoldódik, attól hogy éjszaka egyedül mászkálhatsz.
A pánik helyzetek jellegzetessége, hogy egyre nagyobb teret követel, és egyre több dolgot zàrsz ki a világból,és eljutsz majd arra a pontra, amikor már az éjszaka sem fog megnyugtatni,és bezárod magad.
Szerintem pszichológushoz kellene fordulni, addig amíg nem fordul rosszabbra, és akadályoz az iskolában, és az életben tovább jutásban .
Szerintem is fiatalon megfosztod önmagad az ismerkedés lehetőségétől, az ember ekkor épít kapcsolatokat, él meg dolgokat stb.
Lelkileg érdemes megoldani a pánikkal, szorongással kapcsolatos lelki problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!