Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 5-6 óra alvással sokkal...

5-6 óra alvással sokkal frissebb vagyok, viszont attól félek, hogy ez meg hosszú távon kevés lesz?

Figyelt kérdés

A nyári szünetben kicsit elhagytam magam és 10-12 órákat aludtam. Miután kimásztam az ágyból, akkor sem volt sok kedvem semmihez.

Most meg ellenkezőjét csinálom, éjfél körül lefekszek aludni, és 5-6 óra között felkelek.

Már kávé nélkül is sokkal frissebb vagyok, de szoktam inni kávét is mostanában. Viszont a gondom meg az, hogy a 7-8 órát javasolják és nem akarom, hogy mondjuk kimerüljek úgy, hogy nem látom ennek a jeleit.

2023. aug. 17. 06:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek más alvásigénye van!

Valakinek elég 5-6 óra is valakinek meg 10 kell.

Na meg az alvási időt nagyban befolyásolja az alvás minősége, lehet, hogy te a 6 órában nagyrészt mélyalvásban vagy.

Ha többet alszol mint amennyit kellene sokkal fáradtabban ébredsz, ez túlalvás és ez sem egészséges.

Kimerülni meg tudsz úgy, hogy közben nem veszed észre!

2023. aug. 17. 08:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

*kimerülni nem tudsz úgy

Kimaradt a nem szó.

2023. aug. 17. 08:31
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha tudsz aludni 10+ órát is, akkor hosszú távon az az 5-6 biztosan nem lesz elég.
2023. aug. 17. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:

3. Bárki tud aludni többet is, mint amennyi elég neki!

Különben nem létezne a túlalvás. Biztos te is jártál már úgy hogy felébredtél korábban teljesen friss voltál, de aztán mégis visszaaludtál és amikor megint felébredtél nagyon fáradtnak érezted magad. Na ez a túlalvás, plusz egyéb tünetei is lehetnek a túl sok alvásnak pl: gyakoribb fejfájás, gyorsabb öregedés, memória romlás, hízás stb...

Egyáltalán nem egészséges ilyen sokat aludni!

A kérdezőnek elég 6 óra alvás is, különben nem érezné jól magát, nem lenne fitt amikor ébred!

2023. aug. 18. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

4.

Nem, nem tud bárki többet aludni folyamatosan, mint amennyi kell neki. Van aki igen, de nem bárki.

Folyamatosan csak 6 órát sem egészséges aludni, akárki akármit hazudik erről.

2023. aug. 18. 20:28
 6/6 anonim ***** válasza:

5. Van akinek ennyi alvás kell!

Hiába vitatkozol, mindenkinek más a szervezete ez tény.

2023. aug. 19. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!