Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi annak a tablettának a...

Mi annak a tablettának a neve, amit laktózérzékenyek vesznek be tejes dolog evése után?

Figyelt kérdés
Karácsonykor egy rokonom, aki laktózérzékeny ilyen tablettát vett be, miután valami tejes cuccot evett. Sajnos engem is elég durván érint a laktózérzékenység téma, ma pl. tökfőzelék lesz az ebéd és tuti, hogy délután meg fog hajtani. Szeretnék én is ilyen tablettát venni, amit bevehetek tejes dolog evése utána. Mi ennek a neve?

2023. febr. 16. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Laktáz, de azt előtte kell bevenni. Lehet, hogy akinél láttad, ő nem sokkal utána vette be, akkor még nem volt vele elkésve.
2023. febr. 16. 12:13
 2/5 Metionin ***** válasza:
100%
Laktáz enzim. De inkább a kaja előtt vedd be és az adagolást ki kell tapasztalni. Nem úgy van, hogy 1 tabi és jöhet a tejes kaja, hanem 1 tabletta kb arra jó, hogy ha véletlenül egy kis tej van a kajában, attól ne legyél rosszul. nekem pl. 1 gömb fagyi 1 tabletta, egy tejszínkrémes süti 3, egy tányér gyümölcsleves pedig 5.
2023. febr. 16. 12:13
 3/5 anonim ***** válasza:
2023. febr. 16. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Na, sikerült megúszni a tökfőzelék katasztrófát?

Ahogy a kettes is írja, nem tesz csodát egy tabletta, tökfőzelékhez szerintem kettő biztos kell. A bátyám akkor vesz be egyet, ha olyasmit eszik, mondjuk vendégségben vagy gyorsétteremben, amiben előfordulhat. Pl. felvágottak, hamburgerek tartalmazhatnak laktóz. Amiben látványosan ott van a tejtermék, az minimum 2-3 tabletta.

2023. febr. 16. 17:50
 5/5 A kérdező kommentje:

#3 Köszi az ajánlást venni fogok!

#4 Igen, szerencsére sikerült megúszni, nem tudom miért. Nem mindig van hasmenés, de azért szokott.

2023. febr. 16. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!