Eltolódott alvási ciklust hogyan hozzam helyre?
Egy éjjel bírd ki, hogy nem alszol és napközben se fekszel le, viszont utána minden éjszaka fix időben feküdj le és reggel is azonos időben kelj fel, hiába vagy fáradt, ébresztőórát állítsd be és kelj fel, ne nyomd le az órát.
Például, fix időpontok: 21.30 - 05:30.
Én az javasolnám, hogy minden nap egyre később feküdj le, & egyre később kelj fel, így egyszer csak visszarázódsz a helyes kerékvágásba. Igen, ez azt jelenti, hogy egy nap pont egész éjjel fogsz fent lenni, & pont egész nappal aludni. De ne csinálj ebből rendszert szerintem, mert ezt is meg lehet szokni. Ennek a megoldásnak a biológiai óra felborulása lehet a következménye.
Egyébként ismerős a szitu. De a fent említett megoldás segített nekem. Ennek a problémának az elkerülése érdekében pedig napközben le kellene valahogy fárasztanod magad, hogy ne legyen az alvás-ébrenlét ciklusod hossza nagyobb mint 24 óra. Mert szerintem a te esetedben & az én esetemben is ez a helyzet.
4.
Akkor 2 nap szabi szabálytalan és bukna vele a munkáltató, meg te is egy ellenőrzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!