Mit egyek, igyak, szedjek hogy jól aludjak?
Első válaszoloó: köszönöm kifogom próbálni!
Második válaszoló: abban nincs hiány, hullafáradtan fekszek le, pl tegnap éjfélig sütöttem plusz egész nap takarítottam, mégis felkeltem már 6 órakor :(
szia! nagyon is ismerős a probléma.
nem akarlak elkeseríteni, de amióta egyetemista vagyok 3 éve, én is állandóan ezzel a porblémával küzdök. a kifárasztás tényleg nem ér semmit, azért nem bírsz éjjel aludni, mert túl van pörgetve az agyad. én se bírtam hetek óta kipihenni magam, pedig most én is megtehetném.
a valeriana nem ér semmit, max placebo szinten, mert ez már alvászavar, méghozzá a stressz miatt. nálam nyáron szoktak rendeződnek ezek a problémák. de szeptembertől minden kezdődik elölről.
igazából sajnos nem tudom mi jelenthet biztos megoldást. a titok nyitja az lenne, hogy száműzni kéne a problémákat, és a stresszt a fejből, de ez nem olyan könnyen. amig ez nem oldódik meg, semmilyen csodaszer nem hat. (még altatók se, tapasztalat) ha alvásszakértőt kérdezel, ő is ugyaezt fogja kb mondani.
Előttem előtti válaszoló: valamilyen szinten "örülök" hogy akkor ezek szerint nem egyedi a problémám, de annak nem hogy te sem tudsz nagyon mit kezdeni vele :(
Utolsó hozzászóló: köszönöm rákeresek a relaxációra a neten. Hátha bejön én azért próbálkozok mert ezt az alvás-mentességet nem nagyon tűröm már :(
Jó ötlet a relaxáció, de sztem ez is csak akkor hatásos, ha szakember (pszichológus, bár én nem tartom sokra a "tudományukat) segítségével feldolgozod a problémáidat, stressztényezőidet. A pszichiáterek sokkal felkészültebbek szakmailag, mert ők a test működésével összefüggésében keresik először a lelki bajok forrását. (ezért orvos) és hiedelemmel ellentétben először ők is a problémákat segítenek megoldani, nem rögtön gyógyszerekkel tömnek. sőt, ha arra kerül sor, kikérik a vményedet, miszerint akarod- e szedni a gyógyszert.
2. voltam.
Próbálj meg rendszerességet bevezetni a napjaidba. Rendszers időpontokban reggelizz, ebédelj és vacsorázz. Mindenképpen sportolj valamit, hogy kellőképpen elfáradj a nap végére hogy a tested kívánja a pihenést.
Igyekezz teák és narkotikumok (altatók) nélkül elaludni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!