Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit egyek, igyak, szedjek...

Mit egyek, igyak, szedjek hogy jól aludjak?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 1 hónapban nagyon sokat tanultam és éjszakáztam a ZH-k miatt, de már másfél hete pihenhetnék, de nem tudok. Éjszakánként 5-6 órákat alszok a szokásos 10-12 helyett amennyit szoktam aludni... Valamelyik reggel pl. már fél5kor felkeltem és nem bírtam visszaaludni. Milyen teát igyak, vitamint szedjek amitől bevágódok hosszú órákra az ágyba? Kiakarom aludni magam de nem megy :( mindenféle tipp jöhet mindet kifogom próbálni!!
2008. dec. 24. 08:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! A macskagyökér (Valeriana) drazsé sztem egy próbát megér! Altató féle, de mivel nem gyógyszer ezért nem is szokhatsz rá,nem is egészségtelen. Jó alvást!:)
2008. dec. 24. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Fáraszd ki magad,és a nap folyamán várd az estét,amikor is majd lefekszel,és ezt kipihened. Ne igyál zöld teát,kávét (koffein miatt)
2008. dec. 24. 10:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoloó: köszönöm kifogom próbálni!

Második válaszoló: abban nincs hiány, hullafáradtan fekszek le, pl tegnap éjfélig sütöttem plusz egész nap takarítottam, mégis felkeltem már 6 órakor :(

2008. dec. 24. 15:10
 4/10 anonim ***** válasza:

szia! nagyon is ismerős a probléma.

nem akarlak elkeseríteni, de amióta egyetemista vagyok 3 éve, én is állandóan ezzel a porblémával küzdök. a kifárasztás tényleg nem ér semmit, azért nem bírsz éjjel aludni, mert túl van pörgetve az agyad. én se bírtam hetek óta kipihenni magam, pedig most én is megtehetném.

a valeriana nem ér semmit, max placebo szinten, mert ez már alvászavar, méghozzá a stressz miatt. nálam nyáron szoktak rendeződnek ezek a problémák. de szeptembertől minden kezdődik elölről.

igazából sajnos nem tudom mi jelenthet biztos megoldást. a titok nyitja az lenne, hogy száműzni kéne a problémákat, és a stresszt a fejből, de ez nem olyan könnyen. amig ez nem oldódik meg, semmilyen csodaszer nem hat. (még altatók se, tapasztalat) ha alvásszakértőt kérdezel, ő is ugyaezt fogja kb mondani.

2008. dec. 24. 17:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Még egy jó ötlet: relaxáció. Tudom ez így egyszerünek meg varázslatnak tűnik, de nekem egy pszichológus tanította meg ezt az egyáltalán nem bonyolult folyamatot,és ha jól csinálod,és mondjuk minden lefekvéskor gyakorlod,akkor sokat segít:) Egy jó relaxáció felér több óra alvással. Keress rá neten,ha nem adna ki semmit akkor priviben szívesen elmondom :)
2008. dec. 24. 18:10
 6/10 A kérdező kommentje:

Előttem előtti válaszoló: valamilyen szinten "örülök" hogy akkor ezek szerint nem egyedi a problémám, de annak nem hogy te sem tudsz nagyon mit kezdeni vele :(

Utolsó hozzászóló: köszönöm rákeresek a relaxációra a neten. Hátha bejön én azért próbálkozok mert ezt az alvás-mentességet nem nagyon tűröm már :(

2008. dec. 25. 10:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Jó ötlet a relaxáció, de sztem ez is csak akkor hatásos, ha szakember (pszichológus, bár én nem tartom sokra a "tudományukat) segítségével feldolgozod a problémáidat, stressztényezőidet. A pszichiáterek sokkal felkészültebbek szakmailag, mert ők a test működésével összefüggésében keresik először a lelki bajok forrását. (ezért orvos) és hiedelemmel ellentétben először ők is a problémákat segítenek megoldani, nem rögtön gyógyszerekkel tömnek. sőt, ha arra kerül sor, kikérik a vményedet, miszerint akarod- e szedni a gyógyszert.

2. voltam.

2008. dec. 25. 12:34
 8/10 anonim ***** válasza:
bocs, nem 2., hanem 3., elnéztem:)
2008. dec. 25. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Próbálj meg rendszerességet bevezetni a napjaidba. Rendszers időpontokban reggelizz, ebédelj és vacsorázz. Mindenképpen sportolj valamit, hogy kellőképpen elfáradj a nap végére hogy a tested kívánja a pihenést.

Igyekezz teák és narkotikumok (altatók) nélkül elaludni!

2009. márc. 7. 10:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Igyál töményet és egyél altatót!
2014. márc. 17. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!