Annyira törvényszerű, de én akkor sem értem. Akik 20-30 között még normálisan néznek ki mitől híznak meg? Vagy hogy nem veszik észre a folyamatot?
Közben látok embereket akik meg jól néznek ki 50 fele is, bár tény sokan sportolnak meg odafigyelnek mit esznek.
Hogy van ez? Mitől függ és mi zajlik a testben ilyenkor h ekkora változás történik?
Én még csak 26/L vagyok és 49 kg, de mondjuk szüleim is vékonyak szóval engem talán nem is fenyeget ez. Mielőtt valaki azzal jönne h majd megtapasztalom...
1. Hagyjuk ezt. A lassul az emésztés nyelvtanilag és biológiailag is azt jelenti, hogy lassabban ér a kaja a szájtól a WC-ig. Nem azt, hogy eddig 90%-át hasznosították, most meg még az emészthetetlen 10-et is, meg még 10-et a semmiből is...
Ugyanannyit esznek (illetve néha még többet is), de bizonyosan kevesebbet vagy kevésbé intenzíven mozognak és az egészet leszarják, ennyi a titka.
180cm/77kg 51F
2022. aug. 25. 19:31
3/20 anonim válasza:
2, nyilván laikus vagy, azért írsz baromságokat. Nekem meg nincs kedvem elmagyarázni szakmai szemmel, úgyhogy ezt hagyjuk ennyiben.
2022. aug. 25. 19:40
4/20 anonim válasza:
Ja, nyilván baromságokat írok, ha én közben mégsem híztam el.
2022. aug. 25. 19:54
5/20 anonim válasza:
Azért te is nagyjából megfogalmaztad a lényeget. Nem mozognak és többet is esznek mint amire szüksége van a szervezetüknek. 40 fölött már nem épül a szervezet csak fenntartani kell ezért elég kevesebb kalória is valamennyivel de nem ez a fő gond hanem az hogy nem figyelnek oda az emberek. Egész nap ülnek, otthon is ülnek meg sokan úgy vannak vele hogy már nem is érdekli őket. Nem csak a súlyuk nő meg hanem igenytelenek is lesznek magukra. Sokan már nem nézik meg csinos e ruha ami rajtuk van. Az ápoltság is elmarad. Zsíros lompos fizura, apolatlan körmök...stb. olyan is van aki terhesség alatt hízik meg és nem tudja eladni. De aki odafigyel mozgasra taplálkozásra az tartja a súlyát. Én 44 vagyok. Jó rám a 16 éves koromban vasarolt nyári ruhám és 20 évesen vett kordnadrágom. 2 kilóval vagyok csak több mint akkor de télen az is le szokott menni ha vége a fagyi szezonnak. :) Tornázom minden nap és kerülöm a cukros, zsíros ételeket. Ennyi.
2022. aug. 27. 18:48
6/20 anonim válasza:
Nem mindenki és nem ugyanakkor de én is észrevettem ezt a jelenséget. Sajnos Apum is beleesett ebbe a csapdába. 40 éves kora előtt sem volt már olimpikon persze, de azért kb átlagos volt kis felesleggel. Viszont mióta betöltötte a 40et nagyon elhízott. 2 év alatt 28 kilót szedett fel. Eszik nassol és lustálkodik. Mintha teljesen elengedte volna a dolgot, nem tűnik úgy mintha érdekelné.
Nem ő volt az egyetlen akin láttam ilyen változást sajnos. Van aki később, van aki hamarabb, gyorsabban lassabban de sokan hízni kezdsnek ekkortájt. Szerintem a fő dolog h nem zavarj őket. Meg persze lassul az anyagcsere, így kevesebb is elég az elhízáshoz.
2022. aug. 28. 10:45
7/20 anonim válasza:
Ehyértelmű nem mozognak, többet eszenek és nem is nagyon erdekli már őket a külsejük.
Szomorú. Nem is esztétikailag zavaró a kövérség hanem az egészségügyi vonatkozásai meg baromi kényelmetlen is lehet cipleni azt a rengeteg plusz súlyt. Sokan szerintem a frusztrációikat is evéssel kompenzálják. :(
2022. aug. 28. 10:51
8/20 anonim válasza:
"Eszik nassol és lustálkodik".
Ahaa, szóval ezt hívják úgy, hogy lelassult az anyagcsere...
2022. aug. 28. 12:58
9/20 anonim válasza:
N3m az anyagcsere lassul le hanem kevesebb kalóriára van szükség mivel már csak fenntartani kell magát a szervezetnek nem építeni. Feherjéből is pl kevesebb kell. Nem véletlen hozy sok állat idősebb korára áttér a növényi taplállozásra. Fiatalokan fontos a sok hús. Idős korban már nem szükséges vagy kevesebb is elég. Ehhez kepest meg az van amit írtql utolsó. Ahelyett hogy többet mozogna kevesebbet enne.
2022. aug. 28. 14:14
10/20 A kérdező kommentje:
Hát ez elég szomorú. Gondolom az is benne van sajnos, hogy aki már nem szingli úgy van vele már úgysem kell "vadásznia" és ezért jól kinéznie. Legalábbisebben is vettem észre összefüggést, hogy a házasok híznak el inkább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!