Van itt rajtam kívül valaki, aki akkor is hordani fog a hidegebb hónapokban maszkot, ha nem lesz kötelező? Ha igen, akkor miért?
Nem viselem, télen meg pláne nem, mert kettőig nem látok benne a szemüvegem miatt.
A kettő nagyon nem kompatibilis egymással.
Én nem, ha nem lesz kötelező, a következő okok miatt:
1. A koronavírussal szembeni hatékonysága korlátozott, tekintve, hogy az elsősorban aeroszolos úton és nem a klasszikus cseppfertőzéssel terjed. Jobban hiszek a jó szellőztetésben.
2. Más, egyébként cseppfertőzéssel terjedő kórokozókat korábban is toleráltam, miért tegyek meg most többet, hogy ezeket elkerüljem?
3. A maszkok nem steril környezetben különböző mikrobákkal szennyezettek….korábban ezt csak a maszkellenesek hirdették és én sem hittem ezeknek, kár, hogy most már tanulmányt is publikáltak a tudósok a témában, egyenesen a Nature magazinban - [link]
Ha más hordja, semmi gondom sincs vele, bár ha közeli barát, ismerős nem venné le a társaságomban, nem nyilvános helyen (azaz nem boltban, tömegközlekedésben), azt a bizalmatlanság jeleként értékelném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!