Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van itt rajtam kívül valaki,...

Van itt rajtam kívül valaki, aki akkor is hordani fog a hidegebb hónapokban maszkot, ha nem lesz kötelező? Ha igen, akkor miért?

Figyelt kérdés
Bár amikor bejött a covid, és kötelező lett, még utáltam, de azóta egészen megbarátkoztam a maszkhordással, annak ellenére hogy nem vagyok vírusrettegő. Természetesen így nyáron nem, de a téli hónapokban nekem mindennapos viselet lett, mert egy csomó kórságot elkerülhet vele az ember, általában a buszon nem próbál meg velem senki kényszeredetten beszélgetni (igen kicsit antiszoc vagyok😀), a különböző kellemetlen szagokat sem érzem annyira, és még az arcomat is melegíti. Téli sétákhoz külön vettem egy ilyen maszkot is, ami hátul összetépőzárazható és fülvédős, nagyon kellemes kis viselet. [link]

2022. aug. 20. 21:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem viselem, télen meg pláne nem, mert kettőig nem látok benne a szemüvegem miatt.

A kettő nagyon nem kompatibilis egymással.

2022. aug. 21. 09:57
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

Én nem, ha nem lesz kötelező, a következő okok miatt:

1. A koronavírussal szembeni hatékonysága korlátozott, tekintve, hogy az elsősorban aeroszolos úton és nem a klasszikus cseppfertőzéssel terjed. Jobban hiszek a jó szellőztetésben.

2. Más, egyébként cseppfertőzéssel terjedő kórokozókat korábban is toleráltam, miért tegyek meg most többet, hogy ezeket elkerüljem?

3. A maszkok nem steril környezetben különböző mikrobákkal szennyezettek….korábban ezt csak a maszkellenesek hirdették és én sem hittem ezeknek, kár, hogy most már tanulmányt is publikáltak a tudósok a témában, egyenesen a Nature magazinban - [link]

Ha más hordja, semmi gondom sincs vele, bár ha közeli barát, ismerős nem venné le a társaságomban, nem nyilvános helyen (azaz nem boltban, tömegközlekedésben), azt a bizalmatlanság jeleként értékelném.

2022. aug. 21. 10:03
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
8-as válaszoló voltam, tisztelettel kérdezem, hogyha valaki a kérdésre válaszolt, tehát elmondta, hogy fog-e vagy sem maszkot hordani és miért, az miért van lepontozva? Szerintem itt mindkétfajta válasz hasznos, mert a kérdező látja, mások hogy állnak a maszkviseléshez. Annyira gyerekes lepontozni, aki máshogy áll a maszkviseléshez, mivel itt senki nem akar győzködni senkit, csak elmondta, hogy ő hogy csinálja. Szerintem ezek a válaszok hasznosak.
2022. aug. 21. 10:06
 14/20 A kérdező kommentje:
#13 Igen erre az ilyen kérdések alatt fel kell készülni, hogy sok egybites emberke azért lepontoz, mert nem úgy gondolkodsz egy témában ahogy ő, mert valszeg nem képes felfogni mire való a hasznos/nem hasznos funkció. Sztem amit le lehet ilyen szempontból pontozni, az pl a #6os, vagy az #5ös.
2022. aug. 21. 10:38
 15/20 anonim ***** válasza:
43%
én fogok, most vagyok covidos, mert a kib aszott emberek nem képesek köhögéskor a szájuk elé tenni a kezüket és tartani a távolságot, el is kaptam életemben először, elég volt útvonalat váltanom munkahelyemre, egyes villamos
2022. aug. 30. 19:36
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
ez érdekfeszítő
2022. szept. 8. 22:30
 17/20 NTBS ***** válasza:
65%
Én nem.
2022. szept. 11. 18:18
 18/20 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Én nem látok ebben semmi rosszat. Ha Te így érzed magad biztonságban, akkor hordd a maszkot. Az ázsiai népeknél látom gyakran, hogy náluk már ez rég kialakult. Én a nagymamámmal élek és a Covid óta nagyon féltem őt, így én is mikor úgy érzem, felveszem a maszkot. Bevásárláskor, tömegközlekedésen, stb. Jobban odafigyelek. Orvosi egyetemre járok, sokat vagyok kórházban és már teljesen megszoktam. Én azt gondolom, igenis nagy védő funkciója van. Persze racionálisan. Kutyasétáltatáshoz nem kell, nyilván 😁 meg fontos hogy ne vonjuk meg magunktól a friss levegőt, stb. De néhány helyzetben, annak ellenére, hogy nem kötelező, megvédhet. Volt már hogy egy idegen rámszólt gúnyosan hogy miért van rajtam maszk. Nem volt kedvem veszekedni. Lényeg, hogy én tudom és ugy érzem, nagyobb eséllyel megvédhetem pl a 75 éves nagymamám, akinek nincs lépe és gyenge az immunrendszere. Mindenkinek a saját döntése. Nem szégyen maszkot hordani!
2022. szept. 11. 22:47
 19/20 anonim ***** válasza:
38%
érdekfeszíttő
2022. szept. 12. 00:37
 20/20 anonim ***** válasza:
38%
Csak a nagyon ostobák!
2022. szept. 12. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!