Hivatalosan van valami szankció ha valaki nem veszi fel a maszkot ott ahol kötelező lenne? Mit gondoltok a viseléséről boltban, jarművökön, rendelőkben stb?
Ha a szemüveged bepárásodik, akkor jobban rá kéne nyomni az orrodra. Tökéletes nem lesz, de azért segít, ha jól hozzáigazítod. Ez nem csak kényelmi szempont, úgy jobban zár is.
Ellenőrzés lényegében nincs, és tartok tőle, hogy amíg a nagyobb baj ki nem bontakozik, nem is lesz. A kritikus probléma szerintem az, ha valaki maszk nélkül beszél, köhög vagy tüsszent zárt térben. Sima orrlégzésnél nem jön ki annyi csepp, mint mondjuk beszéd közben, úgyhogy a csak szájra húzott maszk is segít valamennyit.
Nagyobb üzletekbe ,ahol van biztonsági őr,akár be sem engedhet.
Még nincs vissza vonva,akár büntetni is lehet érte.
Teljesen ostob módon van megcsinálva a jogszabály, ezáltal teljesen felesleges maszkot venni, ha nem tartozunk a veszélyeztetettek (idősek + krónikus betegek) csoportjába, illetve nincs a közvetlen háztartásunkban idős rokon.
Strandokat kinyitották, a tömeg a medencében strandol, miközben a sarki közértben / trafikban rádszól az eladó, hogy vegyél fel maszkot.
Szerinted ennek így mi értelme van? Ráadásul egy strandon jóval nagyobb esélyed van elkapni a kórokozót, mint mondjuk egy üres buszon, vagy Marika néni közértjében.
21 éves vagyok, és engem is rohadtul zavar már az egész maszkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!