Miért nem tudok nappal aludni?
Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom, sose aludtam nappal, óvodában sem. Hiába vagyok álmos nappal, leghamarabb este 9kor tudok aludni, hiába dőlök le délután, nem alszom el. Mások meg simán alszanak nappal is több órát. Én miért nem tudok?2022. aug. 19. 10:04
1/5 Kólauborkával válasza:
A fény alapból elüzi az emberek többségében az álmosságért felelös hormonokat, szóval próbálj besötétíteni. Ma nagyon profi redönyök kaphatók már.
2/5 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok.
Viszont mindennel ellentétben a nappalinkban valahogy olyan az energia áramlás (csí? bár ilyenekben én nem hiszek, de mégis van valami) hogy az az egyetlen hely, ahol nappal is tudok szunyókálni, fény ide vagy oda. Azonkívül sehol az égegyadta világon.
Szerintem neked is lehet egy ilyen spot, valahol. Csak még nem találtad meg.
3/5 anonim válasza:
Én például tegnap napközben is tudtam aludni. De például most is olyan álmos vagyok.
5/5 Senior Séf válasza:
Mert jól működik a cirkadián ritmusod. Ez (is) szabályozza a melatonin, illetve a kortizol mennyiségét a vérben. Előbbi az alvásért, utóbbi az aktivitásért felelős hormon, és ezek egymás antagonistái.
Egyébként annak örülj, amíg ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!