Epilálás után két héttel jelentkezhet égő, viszkető érzés az epilált felületen?
Figyelt kérdés
Igyekszem legalább másfél havonta egyszer epilálni, főleg a lábam és azt vettem észre, hogy a napokban egyre jobban viszket a lábszáram. Ott tart a dolog, hogy annyira viszket, hogy aludni is alig tudok tőle.. Csak a két lábszáramon, térdtől lefelé érzem ezt. Néhol apró pöttyök is vannak, mintha kiütés lenne. Arra tudok gyanakodni hogy az epilálás okozta, de két hete szőrtelenítettem és furcsa hogy ez most jön ki, főleg hogy máskor nem tapasztaltam hasonlót. Próbáltam hidratálni, hátha az a baj, de nem igazán segít és nagyon zavaró már. Esetleg mi más okozhatja még? Nem használok semmilyen új tusfürdőt vagy mosószert se. Nem ettem olyat amire allergiás lehetnék. Bőrgyógyászhoz kB lehetetlen bekerülni szóval tanácstalan vagyok eléggé.2022. jún. 29. 01:37
1/6 anonim válasza:
Biztosan semmi köze az epiláláshoz. Ha nem mosó, vagy tisztálkodó szer, okozhatja a hidratáló krém, rovarcsípés, vagy napallergia is.
2/6 A kérdező kommentje:
A nap allergiát is kizárnám, mert amúgy hosszú nadrágban vagyok és gondolom akkor nem csak a lábam viszketne.
2022. jún. 29. 06:08
3/6 anonim válasza:
Azert lehet most mert most kezd kb visszanoni. Es ha dokozottan igemybe van veve a bor (ez lehet annsi hlgy extraszaraz, a viszketes alapjan ez a helyzet) akkor ez rosszabbitj
4/6 A kérdező kommentje:
Értem nagyjából mire gondolsz, de pont emiatt próbáltam hidratálni is és nem érzek semmi változást. Elvétve látok apró piros pöttyöket, szóval most Fenistillel kenem, de úgy érzem ez se egy csodaszer.
2022. jún. 29. 11:44
5/6 anonim válasza:
Keress rá a ceratosis pilarisra, lehet azod van. Azon pedig szalicilsav es hidratalas segit
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, utána olvastam külföldi oldalakon is és a viszketés nem igazán tünete ennek. Nekem pedig tényleg elég durván viszket..
2022. jún. 29. 14:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!