Ezt a pánikbetegséget letudom magamtól küzdeni?
Sziasztok.
2 hete felkeltem és rámjött egy rosszullét heves szívverés és fájdalom.
Utána ez mindennapos volt de csak este mikor mentem aludni.
Így mikor jött ez az este mindig féltem hogy előjön és elő is jött. Azthittem vérnyomásproblémám van így elmentem a dokihoz aki írt fel gyógyszert mert akkor is emelekedett volt kicsit.
Bevettem egy felet és levitte 90/50 re egésznap kába voltam tőle.
Többet nem vettem be belőle inkább mert gondoltam hogy akkor nem magas valószínűleg. Tegnapelőtt este készültem aludni megint jött elő ez a para és elkezdett szúrni a szívem magas vérnyomással nagyon rossz volt és mentőt hívtunk. Mikor a mentőbe voltam már ment lefele nem is adtak semmi gyógyszert. Bent a kórházba többször vettek vért volt ekg volt ilyen ultrahangféleség stb. Bent voltam egy fél napot folyamatosan ellenőríztek de minden értékem tökéletes makk egészséges a szívem. Jó volt a vérnyomásom és a pulzusom is.
Kezdek rájönni hogy ez egy pánikbetegség de viszont kicsit megnyugodtam hogy nem szívproblémám van.
Most 1 hete elkezdtem futni meg horgászni járni haverokkal csavarogni hátha segít kicsit. Citromfű teát iszom mert hallottam hogy stresszoldó.
Tegnap este is éreztem hogy jönne de eszembejutott hogy igazából nincs is bajom így eltudtam nyomni és utána jót aludtam.
A probléma az igazából hogy mikor lefekszek aludni hallom a szívdobogásom és ráparázok és így felerősödik és elkezd kicsit szúrni.
Nincs fejfájás, szédülés, zsibbadás meg semmi csak este jön.
Meg nappal ha kicsit ráparázok mert eszembejut akkor is felszakad a vérnyomásom meg gondolom az is baj hogy folyamatosan méregetem már.
30.-án egy kardiológushoz is bejelentkeztem hogy ő is nézzen át mégegyszer hogy biztos ami biztos.
Nos ez elég zavaró dolog hogy így kijött rajtam annyit tudok hogy fél évben volt 2 költözésem egy szakításom és egy munkahelyem amit nagyon gyűlölmet és volt 2 idegösszeroppanásom közbe.
A munkahelyet leváltottam és szerencsére azzal nincs baj.
Esetleg ez jöhet ki rajtam most?
Nem akarok nyugtatókon élni és pszichológushoz járni hátha egyedül megtudom oldani.
Nappal boldog vagyok csinálok mindent eszembe sincs sokszor nem érzem magam depressziósnak.
Esetleg tudok ajálni jó módszereket még erre a problémára?
Meg miért hallom dobogni a szívem mikor fekszek?
Pl tegnap napközben van 1-2 munkatársam akit nem kedvelünk kérdezte hogy mi volt velem hogy korházba voltam és elmondtam neki utána rávágta hogy ne higyjél az orvosoknak hazudnak utána jöttem el el is ment az étvágyam elkezdtem kicsit szédülni és felment 130/98 ra a vérnyomásom 115-ös pulzussal.... Ennyire rátud hatni ez a dolog ?
Általában ha nyugodt vagyok 115-120/70-80 között van a vérnyomásom.
De sokszor eszembevan ez a dolog és így felugrik.
Mikor szúrt a szívem és a mentőbe voltam az érdekes módon rögtön el is múlt.

Persze, hogy ezek jönnek ki, elég megterhelő időszak van mögötted. És lelkileg még biztosan dolgozik benned, lehet, sok minden nyomaszt is még.
Szerintem sportolj többet, igyál nyugtató teát, és írd ki magadból minden este, amit érzel, ez segít éjjelre kiüríteni az agyadat.
És ha nem megy, pár alkalom egy pszichológusnál sokat segít.
Rendben köszönöm!
Nagyon féltem hogy szívproblémám van de a mentőbe is mondták hogy azért 23 éves férfi létemre ne nagyon aggódjak ezen.
Mikor ott mérték a vérnyomásom és a pulzusom már ment le utána már mondták is hogy ez valószínű stressz okozza...

A stressz sajnos rengeteg mindent okozhat és ilyenkor persze az ember még jobban megijed amiatt is... ördögi kör.
Sport, kardió is érdemes, olyan, amitől szakad rólad a víz heti 3X30 perc kb. (De csak akkor ha a szíveddel nincs baj!)
Meditáció, relaxáció, jóga, youtube-on válassz ki egy szimpatikus vezetett meditációt és azt végezd el rendszeresen.
Mindfulness is hasznos.
Gyógyteák: kamilla, levendula, citromfű.
Lehet kapni növényi nyugtatókat drogériában, nekem a Nervenpflege vált be.
Magne B6.
Ezekt mellett a naplóírás sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!