Gyomortükrözés altatásban? Nekem azt mondta az orvos,
hogy nincs rá lehetőség. De ma hallottam, hogy mégis
van!
11/18 A kérdező kommentje:
7.40-es nagyon köszönöm, kicsit megnyugtattál. Lehet, hogy megúszom az egészet, pár napja gyógyszert szedek, quamatelt- reflux gyanús vagyok egyébként - most talán már jobb egy kicsit. Gyomortáji nyomásom volt kaja után, de tegnap és már ma is könnyebb.Epére is kaptam gyógyszert, de kiderült nem az a bajom. Aztán gyomorra, és most maradt a reflux.Talán most eltalálták. Különben sem vagyok biztos benne, hogy a tükrözés megmutatná a tutit.Köszönöm mégegyszer. 53/N.
Viszont tükrözéskor ha nem is mutatná meg a tutit,de vennének mintát tenyésztésre,és lehet hogy kiderülne,hogy a panaszaidat egy helikobakter pylori nevű baktérium okozza.
Ez elég gyakran előfordul,és tenyésztés után egy egyszerű gyógyszer kombinációval meg lehetne szabadulni tőle.
Kezelés nélkül sajnos elég gyakran a gyomor rosszindulatú elváltozását okozhatja.(tumor szövettani vizsgálatakor ált ez a baktérium is megtalálható a szövetben)
Ezért viszont én mindenképpen elgondolkodnék mégiscsak a tükrözésen.
Egyébkén jobbulást kívánok.:)
2010. szept. 18. 11:57
13/18 A kérdező kommentje:
14/18 attilav válasza:
Autista vagyok, szeretnék altatásos gyomortükrözést, ébren nem merem mert félek tőle. Émelyeg a gyomrom szinte állandóan és a székletem is lágy. A szüleim nem akarják finanszírozni a magánrendelős altatásos tükrözést. Nagyon szeretnék altatásos tükrözést hogy megoldódjon a gyomorproblémám. Hová fordulhatnék segítségért Szegeden? Van aki ingyen, méltányosságból elvégezi a beavatkozást? Az sztk-s gasztroenterológus nem akart altatni.
2019. júl. 24. 09:57
15/18 A kérdező kommentje:
Kedves Kérdező ! Ez egy 9 éves kérdés. Azóta voltam természetesen tükrözésen / és nem csak gyomor /. Bóditásban végezték Pesten. Semmit nem éreztem. Nagyon hasznos volt. Kiderült - ennek 5 éve - , hogy laktózos vagyok. Azóta élem a laktózérzékenyek életét, és semmi baj ! Minden rendben van hála Istennek, és a patikusomnak, aki rájött. Jobbulást.
#14-es méltányosságból csak mert autista vagy nem fogja neked senki ingyen megcsinálni. Vagy keresel olyat aki tb-re megteszi vagy maradsz a szenvedők oldalán.
2019. júl. 27. 08:29
Szia kérdező!
Remélem még visszanézel ide (:
Nekem több hete tartó gyakori lágy székletem van, bármi jellegű fájdalom nélkül, puffadással, de ételérzékenységre gyanakszik dokim. Még amúgy se nyitott ki nálunk az sztk-s gasztró ezért magánban gondolkozom.. Hol csináltattál ilyet Pesten, hogy ilyen jól sikerült?
2020. júl. 6. 09:42
18/18 A kérdező kommentje:
Szia ! Nekem a Péterfyben csinálták a tükrözéseket bóditásban. Nem hozott eredményt ! Minden negativ volt. Aztán jött rá a patikusom, hogy lehet laktóz, vagy glutén intolerancia. A laktózzal kezdtük szintén a Péterfyben. Két napos teszt. És láss csodát, laktózos vagyok. De nem ám kicsit, hanem egyből kaptam sulyosan fogyatékos igazolványt is, és adó visszatéritést. Zéró tolerancia laktózra. Nem kell benn aludni a kórházban, csak két délelőtt tart. Nem fáj stb. Glutént már meg sem néztük, az azóta sem okoz problémát. Különben már eltelt 10 év, jól kezelem. Mostanában hallottam, hogy lehet a patikában házi tesztet is venni. Üdv.
Kapcsolódó kérdések: