Aki alvászavarral küzdött, hogyan oldódott meg a probléma?
Figyelt kérdés
Nagyjából 3 éve küzdök azzal, hogy nem tudom rendesen végigaludni az éjszakát. Este korán el tudok aludni,jól is alszom, viszont hajnalban felébredek, jobb esetben csak egyszer, általában 3 óra körül, és nagyon nehezen alszom vissza. Ilyenkor általában mosdóba is kell mennem. Próbálkoztam különböző gyógynövényes készítményekkel, melatoninnal, magneb6-ot is rendszeresen szedek. Valamennyit segítettek, teljesen nem oldódott meg a probléma. Amit még érdemes tudni, hogy rendszeresen végzek testmozgást, sétálni is szeretek. Gyakran olvasom, hogy lelki okai is lehetnek, viszont most semmi nagyobb probléma nincs az életemben, dolgozok is. Nemrég lett vége egy párkapcsolatomnak, viszont közös megegyezéssel lett vége, úgyhogy különösebben nem viselt meg. Nappali fáradtságom nem igazán szokott lenni, mert miután visszaalszom "bepótolom"a kiesett alvásidőt, viszont jó lenne már egyhuzamban tudni aludni.2022. ápr. 27. 12:19
1/9 anonim válasza:
Én elmentem alvásdiagnosztikára, nekem segítettek. Egy próbát megér. Sőt: el sem kell menned ott aludni, mint én tettem, odaadják a cuccot, hogy otthon használd, aztán kiértékelik. Egy próbát megér.
2/9 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetem, neked mit mondtak, mi a kiváltó ok?
2022. ápr. 27. 12:39
3/9 anonim válasza:
#2: Nekem alvási apnoé. Azt se tudtam, hogy olyan létezik. Neked szerintem nem az van, de hátha kiokoskodnak valamit.
4/9 anonim válasza:
A létező legnyugodtabb és kiegyensúlyozott életszakaszomban jött be az alvászavar. Nagyon komoly lett. Szomnológus legnagyobb meglepetésemre altatót adott, aztán pszichiáter kezel azóta, de még lassan 3 hónap után sincs megoldás, mert a gyógyszereknek mellékhatásával küzdök. Aki úgy alszik mint te annak nem fogják az alvásdiagnosztikát javasolni. Ahogy nekem se.
5/9 A kérdező kommentje:
3# és akkor az okot nem is sikerült kideríteni, csak felírta az altatót?
2022. ápr. 27. 14:29
6/9 A kérdező kommentje:
4#*
2022. ápr. 27. 14:29
7/9 anonim válasza:
Az mese habbal, hogy keresik az okot. Az ország neves alvásszakértőjénél jártam. Altató, antidepresszáns. Utóbbit nem bírtam, már mehetek is pszichiáterhez.
8/9 A kérdező kommentje:
Úristen. Na hát pont ezeket nem szeretném szedni én sem.
2022. ápr. 27. 14:40
9/9 anonim válasza:
Hát szeretem vagy nem...olyan szintre jutottam az alváshiánytól, hogy nem volt más választásom. Csak azért írtam le, hogy ne sokat remélj egy szakembertől, főleg, hogy csak magánban rendel. De elmentem, mert ha ő nem hát ki segít?! Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!