Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Háttáji izomproblémákat...

Háttáji izomproblémákat hogyan lehet leghatékonyabban gyógyítani?

Figyelt kérdés

Az lenne a gond, hogy teljesen "be van állva" a hátam - nem tudom, hogy mondják ezt pontosan, talán hogy be van tokosodva az izom, vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy recseg-ropog, ha mondjuk nyújtózkodom. Ez ki van terjedve a gerincem felső részére, lapockáimra, vállamra, és a nyakamra. Körülbelül két éve ilyen már, miután két hónapig egy nagyon kényelmetlen ágyon kellett aludnom, és egyik reggel így ébredtem.

Először még rosszabb volt a helyzet, mert szó szerint mindenhol időnként nyújtózkodnom kellett, annyira zavart, most már szerencsére jobban kontrollált a dolog, de ugyanúgy megvan a rossz érzés. Próbálkoztam masszőrrel, ami segített, mintha kezdett volna múlni a dolog, de sajnos pénz hiányában ezt be kellett fejeznem. Uszodába is jártam (járok), de nem segít, és sajnos rendszeresen sem tudom megejteni. Van esetleg valami módszer, ami nem kerül sokba, és elmúlik tőle véglegesen, esetleg valamilyen krém/kenőcs? Orvost érdemes ilyennel felkeresni, vagy ezt saját magamnak kéne orvosolnom?

2010. szept. 15. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a bajom, nagyon fáj a hátam és a nyakam, a nyakam ropog nagyon.

Voltam orvosnál, azt mondta járjak gyógytornára.

Jártam úgy 2 évig, de nem sokat használt.

A fájdalom csillapító sem használ sajnos.

Azóta vettem egy torna DVD-t, ami nagyon rámegy a hátizom erősítésre. Béres Alexandra :)

Ez viszont nagyon jó. Többet használ mint a gyógytorna, pedig majdnem ugyan azok a gyakorlatok vannak benne.

Szóval ha tornázok, akkor aznap, meg következő nap egyáltalán nem fáj!

Most is tornáznom kéne, de mindig halogatom, mert nagyon fárasztó. 1 óra kemény torna!

2010. szept. 15. 12:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem megerőltető gyakorlatokkal erősíteni kell a hátizmokat és akkor elmúlik a fájdalom is. Én naponta 2X20 percet szánok a gyakorlatokra, reggel és este. Ajánlom Thomas Hanna Izomkontroll c. könyvét; rengeteg gyakorlat van benne.
2010. szept. 15. 13:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ki fogom próbálni, bár elég demoralizáló, hogy 22 évesen életem végéig szórakozhatok vele :/
2010. szept. 17. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Gyogynovenyfurdo!

Mezei zsurlot, csalan, fekete bors, ezt megfozod 1 fazek vizben, es beleontod a furdo kadba, majd belefekszel, s min. 10 percig tartson ez a furdo, ennek a furdonek a hatasara a hati izmok kilazulnak.

Aztan pedig a torna, ami legyen rendszeres. Amikor mar elsajatitottad a gyakorlatokat, akkor mar ha nincs is eleg idod ra, de a nyujto gyakorlatokat 10 perc alatt is eltudod vegezni, de ez nagyon fontos.

Erdemes lenne azert egy rontgent csinaltatni, hogy konkretan megtudd azt, hogy mi okozza ezt a hatfajast, mivel Te meg eleg fiatal vagy,

de a fenti kezelessel tudsz segiteni a fajdalmaidon, s a tornaval pedig megszuntetheto.

Ezek a fajdalmak kialakulhattak a rossz tartas miatt is,

s En azt gondolom, hogy 1 csontkovacs tobbet tudna segiteni, mint 1 masszazs.

2010. szept. 17. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Az első vagyok

Én voltam csontkovácsnál, aki erőlködött, hogy mindenképpen szükségen van akupunktúrára. Elmentem, nagyon rossz volt.

Rendszeresen jártam egy ideig, ott hagytam vagy 60-70 000 Ft-ot, és semmit sem ért, sem a csontkovács, sem az akupunktúra. Pedig nem kuruzslónál voltam, hanem az Ormos intézetben.

2010. szept. 17. 12:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. szept. 21. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!