Miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Mostanában megfigyeltem,hogy mikor korábban kelek,és több a tennivalóm alacsonyabb vagy normális 110-120/70-80 p65-75 a vérnyomásom míg kipehentebb vagyok,sok talán túl sok szabadidővel akkor magasabb úgy 130-140/85-95 p 85-100-ig és ez tipikus,tehát kell lennie összefüggésnek.

És még egy észrevételem van,étkezés után általában még rá tesz egy lapáttal,akkor még emel a vérnyomásomon,akkor az első érték 140 és a pulzus 100 fölé is mehet és ez sós ételek fogyasztása után fordulelő leginkább.

Az a gondom hogy ez heti rendszerességgel előfordul,többször is,mivel nagyon rendszertelen a munkám,munkahelyem.

Van mikor hajnali 4-5-6-tól 18-19-20 óráig melózom akkor jó a vérnyomásom és amikor pihenőnapjaim vannak,mondjuk egymásután több is akkor meg minden pihenőnapom rossz közérzettel,magassabb vérnyomással tellik el.

Kardiológián 4 éve voltam teljeskörű kivizsgáláson mindent jónak találtak(akkor ez a problémám is jelen volt talán jobban is mint most),vérvétel évi egyszer megyek,kevés(3-4*) és kis eltéréseim vannak és sok orvos látta de sehol sem említették meg hogy ezek az eltérések gondot jelntenének,sőt nem is foglalkoztak vele.

31F

2022. márc. 29. 11:12
 1/2 after stroke ***** válasza:
100%
Amikor korábban kelsz, és több a tennivalód, nem érsz rá stresszelni. Amikor lazább napod van, megugrik a kortizolszinted, és vele a vérnyomásod is.
2022. márc. 30. 14:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Utánna fogok nézni. :)
2022. ápr. 1. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!