Meddig tart vagy tarthat egy rendes probiotikumos kúra?
Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 21:54
1/5 anonim válasza:
Meddig tart? Amíg szeded. Meddig tarthat? Akár évekig is. Bárki bármeddig szedhet probiotikmot.
Szerintem erre gondolsz: Meddig érdemes szedni?
Ez attól függ, melyik probiotikum. A ProGastro-t pl. 2-3 hónapig javasolt szedni a betegtájékoztató szerint.
2/5 anonim válasza:
Igazából nem kúrának kéne lennie és nem kiegészítőből kéne bevinni, hanem olyanokat kellene enni, amik táplálják a flórát.
3/5 anonim válasza:
A tablettás (kapszulás) probiotikumokat nem szabad sokáig szedni, mert a túl sokáig bevitt laktobacilus elnyomhatja a természetes bélflórát, és a vékonybélnek a vastagbél előtti közvetlen szakaszában akár bélgyulladást is okozhat az "egyoldalúság". 1 hónapnál ne nagyon legyen hosszabb, maximum 2 hónap, aztán kihagyás. Vírusos akut hasmenéses bélbetegség kezelése során (pl. Reasec-kel együtt), vagy antibiotikumokkal való kezelést követően kell szedni. Ajánlatos követni az étrendkiegészítő probiotikum készítményen feltüntetett tanácsokat, ami viszont a biznisz miatt nincs mindig feltüntetve. Ezért mindenképpen jobb egy orvos szakemberrel (belgyógyász, dietetikus) konzultálni. Az internetes tanácsok lehetnek félrevezetők is, mert mindenki másképp reagálhat egy ilyen készítményre. Pl. ahány Lactobacillus probiotikum fellelhető a polcokon, annyi féle-fajta összetevőt tartalmaznak.
4/5 A kérdező kommentje:
szia, köszi
látom értesz hozzá, én egy másik kérdésben linkeltem egy probitokumot amit vettem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet_..
annyi a kérdésem hogy éhgyomorra és reggel ajánlott e vagy mindegy mikor szedjük?
2022. ápr. 4. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!