Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Alkoholistának számít az ha...

Alkoholistának számít az ha mindennap munka után első a feles?

Figyelt kérdés

Napi 8-10 órákat dolgozok, és ahogy hazaérek már az első az hogy lehúzok egy rövidet, legyen az pálinka, vodka, whiskey.

Lefekvés előtt jöhet 1-2 doboz sör, és rendben érzem magam.

Normális ez? 24/F

2022. márc. 24. 15:00
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nem kell irigykedni rám. Mindenki élhet ilyen életvitelt, csak tenni kell érte. Ja, hogy az már nem megy. Boccs! Mellesleg nem arra irányult a kérdésem, hogy ki mit gondol rólam, hanem hogy alkolistának számít-e a fentebb olvasható alkohol bevitel vagy sem.
2022. márc. 24. 16:09
 12/32 anonim ***** válasza:
74%
10# oké, oké, hát én is pont ezt mondom, hogy le a kalappal, hogy így ki vagy tömve lóvéval, nekem nem kell bizonygatnod! Még gratuláltam is. Félállásért öt hónapnyi fizetés, egyre jobb, már nem csak gratulálok, egyenesen leborulok :D
2022. márc. 24. 16:17
 13/32 A kérdező kommentje:
Nagyon helyes, én is leborultam a kommentektől, így hát benyomtam egy kókuszlikört.
2022. márc. 24. 16:18
 14/32 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nem vagy kemény alkesz. Én pl az vagyok. Napi 4 liter bor, vagy 6-8 liter kőbányai. Néha tüskéket is iszunk mellé, de akkor van olyan hogy nem emlékszem mik történnek.

Hát én szerintem keményen alkoholfüggő vagyok. A múltkor kivizsgálásra kellett volna mennem, de azt mondta a doki hogy aznap nem ihatok. Így aztán nem is mentem el, mert nem bírtam volna ki egy napot. Olyankor ideges leszek, meg elvonásba kerülök. Nekem sincs nagyon célom, se kutyám, se macskám, még egy 5-10 éves időtartamra tervezek. Ja és amúgy nem hinnétek el - közhasznú munkás vagyok :)

2022. márc. 24. 16:40
 15/32 anonim ***** válasza:
Nyolc liter sör közmunkás fizetésből naponta, ez egy párhuzamos univerzum ugye? Vagy beindult a Mi kis falunk újabb évada és megihletett? :D
2022. márc. 24. 17:00
 16/32 anonim ***** válasza:

Igen, ez alkoholizmus. Főleg mivel már régebb óta ezt csinálod. Megfigyeltél vmi elvonási tünetet, ha nem iszol vagy olyan soha nincs? Én 46 éves koromban lettem alkoholista, 1 évig ittam, utána 1-2 évig nem ittam, de most újra kezdem. Viszont nekem nagyon nem alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, egyedül neveltem a gyerekeket, szerelem-párkapcsolat nem sikerült, pénzem soha nem volt, emberi kapcsolataim nagyon jók voltak, de később rosszabbak lettek, stb.

Ennyi idős korodban kérlek ne tedd ezt magaddal! Még bőőőven alakulhat jól az életed. Hidd el, 40-45-50 év fölött (egyéni) már nagyon láthatóan elkezd öregedni az ember, de addig az a dolgok rendje, hogy jól éld az életedet! Szívesen írok neked privit vagy te is írhatsz, ha gondolod!

És a kókuszlikőrt meg sem hallottam! :) (Fújj.)

2022. márc. 24. 17:00
 17/32 anonim ***** válasza:
48%
16# Kókuszlikőr, mert ezek 12 éves kis hülyék, azt ismerik, azt már megkóstolták anyával. Nézd már meg a túlzó adatokat amikről ír, ez nem egy felnőtt.
2022. márc. 24. 17:06
 18/32 A kérdező kommentje:
#17 🤣🤣🤣 Csitri
2022. márc. 24. 17:18
 19/32 anonim ***** válasza:
Ez az univerzum 15. Mellé van még egy kis maxek is. Csak nem írom le hogy mi, mert jönnek a keták :D
2022. márc. 24. 18:15
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, alkoholoista vagy.

"Attól a pillanatól kezdve nevezünk valakit függőnek, ha az adott dolog az élete részévé válik. Oszlassunk el egy félreértést: az alkoholfüggőség sem arról szól, hogy valaki mindennap megiszik két liter vodkát, noha ilyen eset is előfordul. De ha az illető csak napi három sört iszik meg, ám az a mindennapjai tökéletes részévé válik, éppen olyan függő, mint a vodkás fickó"

dr. Zacher Gábor

2022. márc. 24. 20:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!