Alkoholistának számít az ha mindennap munka után első a feles?
Napi 8-10 órákat dolgozok, és ahogy hazaérek már az első az hogy lehúzok egy rövidet, legyen az pálinka, vodka, whiskey.
Lefekvés előtt jöhet 1-2 doboz sör, és rendben érzem magam.
Normális ez? 24/F
Szerintem nem vagy kemény alkesz. Én pl az vagyok. Napi 4 liter bor, vagy 6-8 liter kőbányai. Néha tüskéket is iszunk mellé, de akkor van olyan hogy nem emlékszem mik történnek.
Hát én szerintem keményen alkoholfüggő vagyok. A múltkor kivizsgálásra kellett volna mennem, de azt mondta a doki hogy aznap nem ihatok. Így aztán nem is mentem el, mert nem bírtam volna ki egy napot. Olyankor ideges leszek, meg elvonásba kerülök. Nekem sincs nagyon célom, se kutyám, se macskám, még egy 5-10 éves időtartamra tervezek. Ja és amúgy nem hinnétek el - közhasznú munkás vagyok :)
Igen, ez alkoholizmus. Főleg mivel már régebb óta ezt csinálod. Megfigyeltél vmi elvonási tünetet, ha nem iszol vagy olyan soha nincs? Én 46 éves koromban lettem alkoholista, 1 évig ittam, utána 1-2 évig nem ittam, de most újra kezdem. Viszont nekem nagyon nem alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, egyedül neveltem a gyerekeket, szerelem-párkapcsolat nem sikerült, pénzem soha nem volt, emberi kapcsolataim nagyon jók voltak, de később rosszabbak lettek, stb.
Ennyi idős korodban kérlek ne tedd ezt magaddal! Még bőőőven alakulhat jól az életed. Hidd el, 40-45-50 év fölött (egyéni) már nagyon láthatóan elkezd öregedni az ember, de addig az a dolgok rendje, hogy jól éld az életedet! Szívesen írok neked privit vagy te is írhatsz, ha gondolod!
És a kókuszlikőrt meg sem hallottam! :) (Fújj.)
Igen, alkoholoista vagy.
"Attól a pillanatól kezdve nevezünk valakit függőnek, ha az adott dolog az élete részévé válik. Oszlassunk el egy félreértést: az alkoholfüggőség sem arról szól, hogy valaki mindennap megiszik két liter vodkát, noha ilyen eset is előfordul. De ha az illető csak napi három sört iszik meg, ám az a mindennapjai tökéletes részévé válik, éppen olyan függő, mint a vodkás fickó"
dr. Zacher Gábor
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!