Hány foktól "nem szabad" fázni?
Nekem kb 22 foktol van "pólós" hőmérséklet otthon, a barátnőm meg még 24 fokban is vastag puloverben ul otthon, betakarva 2 harisnyara.
Mennyi az a hőmérséklet, ami már valami betegségre utalhat?
Vagy ez normális?
Elég nehéz így együtt élni, általában inkább én fulladozom 25 fokban.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Emberfüggő. Én már 21 fokban pulóvert veszek, 23-24-től tudok pólóban lenni.
Van, aki meg 17-18 fokban is elvan pólóban. Nem lehet ezt pontosan behatárolni.
Munkahelyemen például a kolléganőmtől nyáron nem lehet klímázni, mert 23 fok alatt már fázik. Szóval itt poshadunk a 26-27 fokban egész nap.
normális mind a kettő. általában a férfiak több hőt termelnek, kevésbé fázósak.
páratartalom, fizikai aktivitás, kipihentség stb. mind hatással van rá, hogy hány fokban kezdesz fázni
"Munkahelyemen például a kolléganőmtől nyáron nem lehet klímázni, mert 23 fok alatt már fázik. Szóval itt poshadunk a 26-27 fokban egész nap."
ez egyébként nem butaság. nyáron, amikor az egész szervezeted, öltözéked, stb. minden arra van ráállva, hogy meleg van, nem annyi az optimális beltéri hőmérséklet, mint télen, a 26-27 egészségesebb, mint a 20-22. a légkondi elterjedése előtti időkben sokkal ritkábbak voltak a nyári megbetegedések, mint manapság.
Egy kellemes 22 foktól senkinek semmi baja nem lenne
Ha kint kánikula van, akkor éppen lenne.
Én dolgoztam légkondis irodában. Egymagam voltam, tehát olyanra állítottam, amilyenre akartam. Egy vékony ingben, vékony nadrágban hidegre állítottam. Minden kolléganő, aki bejött, kérdezte, nem árt-e meg nekem. Nem ártott meg.
Az a titok, hogy hidegre volt állítva, de a ventillátor alacsonyra volt kapcsolva, és nem rám irányult. Amikor megettem a szendvicsemet, máshová ültem. Ott pont jött rám a légkondi levegője, ezért, mikor ettem, akkor le is kapcsoltam a légkondit.
Egyébként bírom a hőséget, mert nyáron a kertben egy szál fürdőnadrágban kint dolgozom órákig a kertben és nem is visel meg különösebben (és le sem égek, hanem csokibarna leszek). De az irodai ruhámat nem akarom agyonizzadni.
Télen meg elvagyok a 19 fokos szobában. Mondjuk férfi vagyok, szeretek jókat enni, úgyhogy termelek is hőt.
Nyáron viszont a könnyebb ételeket szeretem. Nyáron a forróságban sokszor az ebédünk egy tartalmas leves (pl. gulyásleves) és utána nem is kívánok mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!