Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hány foktól "nem szabad" fázni?

Hány foktól "nem szabad" fázni?

Figyelt kérdés

Nekem kb 22 foktol van "pólós" hőmérséklet otthon, a barátnőm meg még 24 fokban is vastag puloverben ul otthon, betakarva 2 harisnyara.

Mennyi az a hőmérséklet, ami már valami betegségre utalhat?

Vagy ez normális?

Elég nehéz így együtt élni, általában inkább én fulladozom 25 fokban.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. márc. 17. 11:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Emberfüggő. Én már 21 fokban pulóvert veszek, 23-24-től tudok pólóban lenni.

Van, aki meg 17-18 fokban is elvan pólóban. Nem lehet ezt pontosan behatárolni.

Munkahelyemen például a kolléganőmtől nyáron nem lehet klímázni, mert 23 fok alatt már fázik. Szóval itt poshadunk a 26-27 fokban egész nap.

2022. márc. 17. 11:17
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

normális mind a kettő. általában a férfiak több hőt termelnek, kevésbé fázósak.

páratartalom, fizikai aktivitás, kipihentség stb. mind hatással van rá, hogy hány fokban kezdesz fázni

2022. márc. 17. 11:35
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szakács ismerős nyáron is tud fázni. Hozzászokott a konyhai klímához. 🤷‍♀️
2022. márc. 17. 11:35
 4/17 anonim ***** válasza:
79%

"Munkahelyemen például a kolléganőmtől nyáron nem lehet klímázni, mert 23 fok alatt már fázik. Szóval itt poshadunk a 26-27 fokban egész nap."

ez egyébként nem butaság. nyáron, amikor az egész szervezeted, öltözéked, stb. minden arra van ráállva, hogy meleg van, nem annyi az optimális beltéri hőmérséklet, mint télen, a 26-27 egészségesebb, mint a 20-22. a légkondi elterjedése előtti időkben sokkal ritkábbak voltak a nyári megbetegedések, mint manapság.

2022. márc. 17. 11:37
 5/17 anonim ***** válasza:
56%
Az lehet, de attól még én szenvedek, és nap végére tiszta izzadság vagyok. Egy kellemes 22 foktól senkinek semmi baja nem lenne.
2022. márc. 17. 11:39
 6/17 anonim ***** válasza:
59%

Egy kellemes 22 foktól senkinek semmi baja nem lenne

Ha kint kánikula van, akkor éppen lenne.

2022. márc. 17. 11:41
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ hogy ki mit szokott meg. Pl én padlástérben szoktam meg kondi nélkül. Ez nyáron éjjel 30 nappal 35 körül van. Így 25 alatt bárhol fázom télen is. Én a 30-ban érzem magam jól. Ha bemegyek egy légkondis épületbe tartósan nyáron, akkor meg is szoktam fázni :)
2022. márc. 17. 11:44
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
Soha nem volt még bajom klímától, de te aztán biztos jobban tudod #6-os.
2022. márc. 17. 12:10
 9/17 anonim ***** válasza:
65%
Attól még hogy nem volt bajod, nem egészséges 20-22 fokra levinni a belső hőmérsékletet mikor kint 35 van. Ha kimész nem csap agyon a hőség? Ugye, hogy de.
2022. márc. 17. 12:12
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

Én dolgoztam légkondis irodában. Egymagam voltam, tehát olyanra állítottam, amilyenre akartam. Egy vékony ingben, vékony nadrágban hidegre állítottam. Minden kolléganő, aki bejött, kérdezte, nem árt-e meg nekem. Nem ártott meg.

Az a titok, hogy hidegre volt állítva, de a ventillátor alacsonyra volt kapcsolva, és nem rám irányult. Amikor megettem a szendvicsemet, máshová ültem. Ott pont jött rám a légkondi levegője, ezért, mikor ettem, akkor le is kapcsoltam a légkondit.

Egyébként bírom a hőséget, mert nyáron a kertben egy szál fürdőnadrágban kint dolgozom órákig a kertben és nem is visel meg különösebben (és le sem égek, hanem csokibarna leszek). De az irodai ruhámat nem akarom agyonizzadni.

Télen meg elvagyok a 19 fokos szobában. Mondjuk férfi vagyok, szeretek jókat enni, úgyhogy termelek is hőt.

Nyáron viszont a könnyebb ételeket szeretem. Nyáron a forróságban sokszor az ebédünk egy tartalmas leves (pl. gulyásleves) és utána nem is kívánok mást.

2022. márc. 17. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!