Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha megmondom, hogy allergiás...

Ha megmondom, hogy allergiás vagyok egy gyógyszerre, kapok másikat?

Figyelt kérdés
Igazából nem vagyok allergiás, csak nem akarom pont ezt a vérnyomáscsökkentőt szedni. Kell tudnom igazolni az allergiát, vagy elhiszi? Elég jó színész vagyok, elő tudom adni, hogy milyen rusnya kiütések jöttek ki rajtam meg jaj de rosszul voltam, de már azért nincsenek, mert abbahagytam a szedését stb..

2022. febr. 23. 16:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor hazudjál az orvosodnak, végül is mi bajod lehet belőle...
2022. febr. 23. 17:57
 12/20 A kérdező kommentje:

#10: Az elég nagy baj, hogy drága, ugyanis ebben a csodás országban egyáltalán élelmiszert venni is nehéz, úgyhogy k.rvára elég érv. Az orvos helyében felírnék vmi olcsót, csak szedje a szerencsétlen, tökmindegy mit, de jobb, mintha ki sem tudná váltani.

Ezt a gyógyszercsaládot egyébként az ázsiaiaknak részére fejlesztették ki valamikor a 80-as évek végén / 90-es évek elején, mert őrájuk életveszélyesek lehetnek az ACE-gátlók, így csak a modern csodát szedhetik. Én európai vagyok, nálam ez a veszély nem áll fenn. Európai szintű gyógyszert, vagyis ACE-gátlót szeretnék, mint mindenki más Európában.

2022. febr. 23. 20:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
És ezt miért nekünk sorolod, ahelyett hogy az orvosodnak mondanád el?
2022. febr. 23. 20:58
 14/20 A kérdező kommentje:
Úgyis azt mondaná, hogy nem szimpátia kell, szval ezért kell hazudnom:) Az eredeti kérdés pedig az volt, hogy ha valamire allergiás vagyok, azt soha többé nem írhatják fel, ugye?
2022. febr. 23. 21:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Végtelenül egyszerű megkülönböztetni az allergiát a mellékhatásoktól egy orvos számára.
2022. febr. 23. 21:04
 16/20 A kérdező kommentje:
Én is tudom, mi a különbség, ilyenkor nyilván a gyógyszert leteszi az ember, pár nap múlva mikor megjelenik a dokinál, az allergiás reakcióknak se híre, se hamva (ugyanis nem is volt xd), nyilván "kiürült" a szervezetből. Hinnie kell a szóbeszédnek.
2022. febr. 23. 21:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bízol az orvosodban, akkor mért nem váltasz háziorvost? Nyilvánvalóan azért adja azt a gyógyszert, mert azt találja hatékonynak. Nem te vagy az egyetlen európai, akinek azt írják. Ha drága, azt is meg lehet mondani az orvosnak, mért ne lehetne?
2022. febr. 23. 21:21
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem lehet azt mondani, hogy félsz a mellékhatásoktól vagy simán kérni, hogy mást szeretnél kipróbálni?

Ha most allergiát hazudsz az örökre a dokumentációdban marad, ha a jövőben valamiért mégis szükség lehet rá, nem adhatnak.

Illetve tök olcsó generikumok vannak, az nem lehet ok, némelyik már szinte gyanús. :D

2022. febr. 23. 21:39
 19/20 A kérdező kommentje:

"Ha most allergiát hazudsz az örökre a dokumentációdban marad, ha a jövőben valamiért mégis szükség lehet rá, nem adhatnak."

Majd helyettesítik mással

2022. febr. 23. 22:00
 20/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Én az egészet nem értem. Nem is kell epeve belemnni ebbe az allergiás dologba, nem jó és kész, nem érzed jól magad tőle, abbahagytad és megszűntek ezek a panaszok, írjon fel másikat, ennyi. De az kérdéses, hogy a másik mi lesz. Az, hogy ACE gátló vagy másfajta azt nem te fogod eldönteni úgysem.
2022. ápr. 10. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!