Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nincs étvágyam, mit lehet...

Nincs étvágyam, mit lehet tenni? Nem akarok nagyon lefogyni.

Figyelt kérdés

Az evésem egy nagy nulla, egyszerűen nem vagyok éhes, ezért elég keveset eszem. Szorongás miatt is van (rajta vagyok, járok pszichológushoz), de ha éppen nem szorongok, sokszor akkor sem eszem.

Ma kb 1 óra körül megettem egy csokis croissantot, mert rendes ebédet nem kívántam. 4 körül ettem 2 db puffasztott rizs szeletet sajtkrémmel, majd 5 óra körül egy elég kis adag borsófőzeléket és így sem bírtam teljesen megenni amit kimertem.

Tegnapelőtt megettem kb. 3 mandarint, egy szendvicset, pár falat rizst rántott sajttal (nagyon keveset) meg este egy kakaós csigát. Tegnap ebédre melegszendvicset (egy nagyobb bagettnek a fele), ettem napközben kókuszgolyót, este borsófőzeléket.

Reggelente de általában egész délelőtt az van, hogy semmit nem bírok enni, annyira nem kívánok semmit, de sokszor van olyan is, hogy csak azért eszek, mert erőltetem, nem azért, mert valóban éhes lennék, de tudom, hogy már kell enni valamit.

Fogytam valamennyit, nem hirtelen és nem drasztikusan, nem is látszik rajtam, nem vagyok vézna, de nem akarok később sem túl vékony lenni. Meg így hiába akarnék, egészségesen sem tudok táplálkozni, mert mindig máskor vagyok éhes ha egyáltalán az vagyok, ha meg nem, akkor csak csipegetek valamit, pl. kekszet, müzliszeletet, pogácsát, ami nem valami egészséges, kivéve a gyümölcs.

2022. jan. 20. 17:15
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

"Meg így hiába akarnék, egészségesen sem tudok táplálkozni, mert mindig máskor vagyok éhes ha egyáltalán az vagyok, ha meg nem, akkor csak csipegetek valamit, pl. kekszet, müzliszeletet, pogácsát, ami nem valami egészséges, kivéve a gyümölcs."

Hidd el, ilyen esetben nem számít, hogy egészséges-e. Az a lényeg, hogy egyél. (Amúgy nem is kifejezetten egészségtelenek ezek.)

Jobbulást!

(Nekem voltak hasonló gondjaim. Arra biztatnálak, hogy gondolkozz azon, hogy mit kívánsz és ha találsz BÁRMIT, ami vonz, akkor egyél abból. Nekem pl. egy rövid ideig csak a bébiétel és egy bizonyos édesség jött szóba, azokon éldegéltem. Aztán hatni kezdett az antidepresszáns és el kezdtem tudni végre enni.)

2022. jan. 20. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!