Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vízzel-szappannal vagy nedves...

Vízzel-szappannal vagy nedves törlőkendővel egészségesebb a végbéltisztítási módszer székelés után?

Figyelt kérdés

Kérdésem onnan ered, hogy féléves kisbaba orvos anyukája mondta, hogy ő mindig csapnál mossa a gyereke fenekét szappannal, ami szerinte nem csak környezetbarátabb a nedves törlőkendő használatánál, hanem egészségesebb is.

Amióta ezt mondta nekem pár hete, magamon érzem, hogy ez szerintem nem feltétlenül igaz az egészség szempontjából, mivel a nedves törlőkendővel mélyebben be tudok nyúlni és tisztítani magam, mint azt zuhany alatt bármikor is tettem volna.

Persze értem én, hogy a szappan üti a törlőkendőt higiéniában, gondolom, de közben meg tán a direkt erre a célra készült törlőkendők, végül is nedves wc-papír néven forgalmazott külföldi termék tán szintén antibakteriális hatású. Azt is sejtem lehetséges válaszként, h nem szükséges a végbélnyíláson belül tisztítani magunkat, de igazából ebben sem vagyok biztos. Fel kéne zuhanyzáskor nyúlnom magamnak minden alkalommal? Nem hiszem...

2022. jan. 13. 21:41
A kérdező szavazást indított:
A viz-szappan mindent visz
Az antibakteriális törlőkendő tényleg egészségesebb
7 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, te a törlőkendővel felnyúlsz a végbeledbe??????????? 🤦

Természetesen a víz-szappan a nyerő, és nem a környezetvédelmi, hanem az egészségügyi szempontok miatt. A törlőkendők és társaik ugyanis tele vannak olyan kemikáliákkal, amelyek irritálhatják az érzékeny területeket. A többség a divatos illatosított toalettpapírt sem bírja, irritációkat, fertőzéseket kap.

A langyos víz+szappan mindent visz, sőt, elég a tiszta víz is sokszor.

2022. jan. 13. 21:51
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A víz+szappan a legjobb megoldás.

A segglyukadba nem kell nyulkálni baszod.

A törlőkendő tele van vegyszerrel, nem jó az a babának sem, csak rohadt kényelmes.

2022. jan. 13. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!