Alacsony vérnyomás magas pulzus, nem kapok levegőt?
Sziasztok!
Két hete szenvedek, nem vagyok jól. Az egész a nehéz légzéssel kezdődött, zsibbadó végtagok, szédülés, fáradtság, teljes tompaság.
El is mentem orvoshoz. Alacsony a vérnyomásom és magas a pulzusom. Vérnyomás 100-105/60-65 pulzusom 90-120 között.
Csináltak EKG-t, ami első alkalommal jó lett, mikor másodjára visszamentem már gyorsabban dobogott a szívem p, ekkor 120 volt a pulzusom, (de hozza tartozik, hogy sietve sétáltam 20 percet odáig, aztán fel a lépcsőn meg idom sem volt kifujni magam, kb 5 perc után be is hívtak).
Csináltak nagy labort, ott egész jó lett minden, kivéve a vizeletbol a fehérvérsejt szám, az 5 a felső értek, nekem 14 lett.
Tsh a felső értéket verdesi, azt mondtak kezdődő pajzsmirigy alulmukodes.
Kaptam beutalót kardiológiára és tüdőgondozóba. Időpont csak két ünnep között tudok kérni, tehát az is várat magára.
A magas pulzusra írtak gyógyszert (concor cor ), ami szépen le is viszi a pulzusom 60-70 közé (Napi egy szemet szedek reggel ébredés utan), de estére megint fel megy a pulzusom 90 körülire.
Marad a rossz közérzet, szédülés, homályos látás. Gondolom az alacsony vérnyomás miatt.
Valaki hasonló helyzetben? Valami tanács amit kipróbálhatok, míg nem tudják mi a gond? Esetleg ezek alapján ötlet? Gondolom megint járkálhatok orvostól orvosig és senki nem tudja majd mi a bajom.
Koszonom, ha valaki végig olvassa és esetleg meg segíteni is tud.
Minden betegség lelki gondokra vezethető vissza.
Meditáció segíthetne. Valahogy meg kellene ízlelned a lazítás örömét.
Ha a lélek rendeződik azt követi majd a test és a tudat is.
"Nem akarnod kell, hanem engedned."
"Ha szabad kezet adunk [Istennek], közülünk még a leggyengébbet és legbecstelenebbet is istenné vagy istennővé teszi, káprázatos, ragyogó, halhatatlan teremtménnyé, aki annyi erőt, örömöt, bölcsességet sugároz magából, hogy azt pillanatnyilag el sem tudjuk képzelni, s olyan ragyogó, makulátlan tükör lesz, amely tökéletesen visszatükrözi Istennek (bár természetesen szerényebb mértékben) az ő határtalan erejét, dicsőségét és jóságát. A folyamat sokáig fog tartani, és bizonyos szakaszai igen fájdalmasak lesznek; de erre bizton számíthatunk. Kevesebbre nem."
"Csak akkor találjuk meg a boldogságot, ha előbb megleltük a szentséget, amely új vágyakat ültet belénk, a régieket pedig összhangba hozza egymással."
Lehet későn írok, de nem voltál covidos véletlenül?
Ha a tüdődben visszamaradt valami, szerintem az is okozhat magas pulzust, és légszomjat (és az a magas fehérvérsejtszámodat is igazolná).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!