Kb négy napja 38 fokos lázrohamok, amit csak lázcsillapító szüntet meg pár órákra, kovid teszt negatív, csökkent étvágy, néha hányinger, 110 körüli nyugalmi pulzus, esténként izzadás, ritkán köhögés mit tennétek?
Izom, és izületi fájdalmak voltak / láz előhozza néha.
Házi vajákolások nem jöttek be, mindent próbáltam már, gyógyteákat, fokhagymát, gyömbért, almaecetet, egyedül a szegfűszeg csökkenti az enyhe alkalomszerű hányingert.
4-5 óránként öntöm magamba az ACC longot, az Aspirint az Algopyrint a Kataflamot.
Tegnap fél nap gyógyszermentesség után próbáltam berúgni is, de szerintem szar volt a bor, örültem, hogy kiment a hatása, semmin nem segített!
Hagyjatok az orvossal, mert egyrészt nincs háziorvosom,
(15 éve volt vidéken szerintem már meghalt) másrészt egy régi patikát vettem meg még tíz éve, az összes papírmunkát otthagyták kartonozva hónapokra évekre lebontva, láttam mi megy...
A párommal szinte napszakra megegyeznek a tüneteink, egyszerre lázasodunk be, egyszerre lesz hányingerünk stb.
Neki előfordulnak köhögési rohamai, de a levegő hőmérsékletváltozástól csak amikor hazaér és max fél óráig tart nála, nálam elenyésző, váladék átlátszó.
Exem háziorvosa vidéken se ér egy forintot se, csak mentőt tud küldeni :D
Tipp / ötlet?
Tea méz, meg ki kell feküdni?
Aztán ha 5 nap múlva sincs változás akkor érdemes aggódni?
10, Ez most az az eset, hogyha még "találomra" kapott volna valamit a kérdező légúti dolgokra, azzal is beljebb lett volna - plusz azzal, ha otthon marad és gyógyul.
Nem kioktatásból nagy a szám, ugyanezt végigcsináltam. Felső légúti biszbasz, oké gyógyszer, oké otthon maradtam három napig, több nem fért bele, mert a munka, mert nem tolerálják, mert a pénz, mert menni kell. Visszamentem dolgozni nem gyógyultan, felülfertőződés, kétoldali tüdőgyulladás, mint a kérdezőnek. Csak nekem nem volt ennyire rossz a helyzet, hogy kórház, mert volt, aki időben elcipeljen dokihoz, nem vártam ki, hogy vért köpjek. Így is három hetet töltöttem vele otthon. Holott lehet, ha az eredeti betegségnél adok még magamnak pár napot gyógyulásra, nem lett volna belőle semmi.
De a leckét megtanultam: egyetlen munka se ér ennyit. Azóta fel is mondtam ott, és próbálok jobban odafigyelni a testem jelzéseire.
Remélem, azóta a kérdező is gyógyulgat, és nem lesznek szövődményei a halogatásnak. Minden jót kívánok!
"Az orvosok nem fogadnak téged. Nem vizsgálnak meg. Nem fogják meghallgatni a hátadat, nem fogják megnézni a torkodat. Be se engednek a rendelőbe."
Ez városi legenda, engem is fogadott, még úgyis, hogy nem is nála voltam bejelentkezve, hanem a 10 évvel ezelőtti vidéki dokimhoz (a kartont is átkérte elektronikusan) de telefonon kellett egyeztetni időpontot vele, köteles ellátni.
Az Uzsoki sürgősségin sem küldtek el, hanem egyből fogadtak, pedig lábon mentem be nem mentő vitt és délután öttől este fél tízig :
- megcsináltak két kovid tesztet,
- egy nagylabort vénás és artériás vérből (egyszerre két helyen szúrt meg két nővér),
- meghallgatott a főorvos és konzultált felvette a kórelőzményeket
- egy komplett melkas CT-t, aminek a képeit ingyen odaadták dvd-n!
Szóval nem kell hinni a szóbeszédeknek.
Mindezt úgy, hogy közben vagy háromnegyed órán át egy részeg idiótával is fájtolt először a betegszállító aztán már a mentősök és a nővérek is végül két rendőr, mert szerinte őt megverte az egyik nővér és mindenkit fel akart jelenteni.
11
Sumamedet írt fel 6 szemest a házidoki, ugyanazt mint a kovidosoknak.
A sürgősségin is akartak felírni, de mondtam, hogy van még, aztán harmadika körül elfogyott, de mivel még nem éreztem annyira jól magam, felhívtam a háziorvosomat, és elektronikusan felírt még egy dobozzal amit azonnal ki is váltottam, mert a non-stop patika csak négy utcára van tőlem.
Te mit kaptál?
Maradjunk annyiban, hogy azért ez lutri. Nem árt felkészülni az öngyításra, mert elég esetleges, hogy ellátnak-e épp.
Mellesleg nekem jópár éve volt kétoldali tüdő és egyoldali mellhártya-gyulladásom. A saját házi orvosom nem vette észre az elején, igaz meg se hallgatta a hátam, pedig covid még sehol nem volt, és amúgy tüdőgyógyász szakorvos! Karácsonykor ballagtam be az ügyeletre, mert már biztos voltam benne, hogy meghalok. Nem utaltak kórházba, fel se merült. Tudomásul vette a diagnózisom és közölte, hogy max.adagot szedek a bikaerős antibiotikumból, szóval annyit tehet, hogy lecseréli egy másikra próba csesznye alapon. Nekem 6 hétig tartott végül.
Nézd, én nem dohányzom, nem iszom, 39 éves pasiként a súlyom is normális.
Vajákoltam én is házilag egy hétig, csak az a baj, hogy a legkevésbé sem volt hatékony. A tünetek pedig egyáltalán nem tűntek olyan súlyosnak mint a későbbi szövődmények amik már kezdtek kialakulni, és amiből akár halál is lehetett volna.
Ez akkor tudatosult bennem amikor már a CT-re vártam, és azon remegtem, hogy nehogy embóliát találjanak, amit ha egyébként az otthonmaradónál nem fedeznek fel időben, akkor akár negyed óra leforgása alatt bele is halhat.
A vérköpés már az utolsó csepp volt a pohárban, de előtte is már 3-4 napja úgy éreztem magam mint akinek zsákot húztak a fejére.
Ha ki kellett mennem az ágyból a wc-re beszédültem, csillagokat láttam, nem bírtam felmenni a lépcsőn anélkül, hogy kifulladnék, az autóvezetés is az utolsó napokban amikor még bejártam dolgozni gyakori "fáziskéséssel" ment csak.
Egy levegővétellel (rendszertelenül szoktam úszni járni onnan tudom) kerek 2 percig bírtam a betegség előtt, jelenleg 45 másodperc megy, de még van 2-3 hetem a házidokim szerint, hogy ez javuljon, aztán elküld röntgenre majd meg ellenanyag vizsgálatra.
14
Ügyeleten én is jártam, ott közölték, hogy oda hiába mentem mert nem tudnak vizsgálni, csak életet menteni szóval akkor menjek vissza, ha vesegörcsöm, vagy infarktusom van.
Ott mondták, hogy a sürgősségire menjek tovább (SBO), bármelyikre, fogadni fognak.
Én nem városi legendákból állítom, amit állítok. Voltam beteg én, a feleségem, az anyám, a kolléganőm, a haverom. Mindannyiunknak más a háziorvosa - de egyikünket sem fogadták. Mondjuk legalább néhányuknak valódi erős gyógyszert írt fel a háziorvosa. Mert ugye tudod, hogy a Sumamed az tipikusan a "kezdő szintű" antibiotikum? Haveromnak például egy háromszemes antibiotikumot írtak fel, de az olyan erős volt, mint egy lórúgás. Meggyógyult néhány nap alatt, de mondta, hogy bevette a gyógyszert, aztán úgy aludt, hogy akár a veséjét is kiműthették volna.
Lehet, hogyha te is kapsz egy ilyen erősebb antibiotikumot, és fekszel 3-4 napot, akkor neked sem lett volna utána semmi szövődményed.
Nemtudom, én mondom minimum 10 éve nem szedtem semilyen vényköteles gyógyszert, háziorvosnál sem jártam, mert nem voltam beteg, akkor minek mennék?
Régebben még Augmentin volt, mondtam a dokinak, hogy ha lehet azt írja fel, de azt mondta ez direkt erre van, és elég erős.
Én nem vagyok gyógyszerész, így nem értek hozzá...
Ami biztos, hogy ott rontottam el, hogy több mint egy hétig lázasan jártam munkába.
Egyáltalán létezik még Augmentin?
13, Kérdező, az antibogyós kérdésre: Moxibiot nevűt kaptam, előtte sose hallottam róla. De az is olyan volt, mint amit a másik válaszoló ír, már nem emlékszem, hány darabos volt, talán 5, de úgy kaptam meg, hogy csak otthon vegyem be és feküdjek, mert ki fog ütni.
Előtte meg az eredeti gondra, amiből rosszabbodott, arra Ospamox volt.
Egyiket se kaptam még előtte. :D Szerencsére én se sűrűn vagyok beteg - ezért is volt jó lecke, hogy akkor ennyire beütött, én meg elbagatelizálltam.
7-es BNO Kód legyen a táppénzes papírodon, ha Pozitív PCR-od lesz, mert 100% táppénz jár, annyi mintha dolgozni járnál!
Figyelj oda, hogy a doki jól töltse ki! A tüneteket pedig nem szabad félválról venni
Nekem egyik se lett pozitív és csak a szenvedés jutott meg a 70% os táppénz a 8 as BNO kóddal, pedig a tüneteim Kovidosak voltak.
Itt az esetem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet_..
Egyébként, most is négyen betegek a melóhelyemen, és páromnál is többen szabin vannak evégett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!