Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ingadozik a szerotonin?...

Ingadozik a szerotonin? Meddig normális ez?

Figyelt kérdés

3-4 hét között járok az antidepresszáns szedésével.

Első 1. Héten nagyon felerősítette a tüneteimet, szorongtam, pánikoltam rosszul voltam. Majd a második hétre tök jòl lettem mondtam is a pszichiáteremnek nagy örömmel hogy újra visszajött az élet kedvem nem szorongok annyira, és tök jò. Voltak nagyon boldog pillanataim majd ki csattantam azt éreztem visszakaptam önmagam. Most pedig megint vissza zuhantam újra a pulzusomat figyelgetem, szorongok, lágyabb a székletem is nem olyan jò a kedvem se.

Ingadozna a szerotonin? Vagy ez normális még a 3-4 héten?

Escitalopramot szedek

2021. nov. 4. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Elnézést, de nem látom megalapozottnak a szerotoninnal kapcsolatos elméleteket, miszerint egyes állapotok egyszerűen leírhatók 'alacsony szerotonin" szinttel. Agyunk azért csak bonyolultabb.

Szerintem szimpla mellékhatásokat tapasztalsz, placeboval vegyítve.

Forrás:

[link]

2021. nov. 4. 16:27
 2/6 A kérdező kommentje:
De normális ennyi idő elteltével mellékhatás?
2021. nov. 4. 16:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, de nem vagyok szakember.
2021. nov. 4. 17:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Kösziiii :)
2021. nov. 4. 17:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek nem mellékhatások, igen, ingadozhat akár 2-3 hónapig is, de összességében egyre jobb lesz. Az agy az bonyolult persze, de hogy abban valami kárt okozzon, elég utóbbinak egyszerűnek is lennie, akár szerotonin, akár egy 100-as szeg. Testünk minden szervére igaz, hogy egyetlen paraméter eltérése az ideálistól akár borzasztó következményekkel is járhat és ilyenkor nem meglepő módon elég azt az egyet rendbe tenni.
2021. nov. 4. 22:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2021. nov. 5. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!