Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A járvány negyedik hulláma...

A járvány negyedik hulláma mikor kezdődik?Vagy már tart?

Figyelt kérdés
Csak kérdezem.Most azt hagyjuk, hogy hisztéria, vagy nem :)

2021. okt. 11. 14:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%

Az addig csökkenő trend augusztus közepén fordult meg, csak eleinte nagyon lassan növekedett. Október elejére ez már észrevehetően felgyorsult. Október közepén már mindenki látja (aki akarja).

Persze, aki homokba dugja a fejét, az nem látja.

2021. okt. 20. 20:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát, eddig max csak a híradóban láttam.
2021. okt. 21. 00:29
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
A Békemenetet megvárja, majd utána.
2021. okt. 21. 18:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Eldönthetnétek, hogy akkor most szimpatikus-e, ha nincsenek korlátozások, vagy sem, mert nagyjából ugyanazok fanyalognak a lezárásokon, mint akik gúnyolódnak a Vadászati kiállítás meg a Békemenet kapcsán a nem-lezárásokon!

Egyébként 2361 a mai új fertőzöttek száma, tegnap meg 1668, ez elég meredek emelkedésnek tűnik.

Amúgy, ha én csak azt hinném el, amit én is látok, akkor sem cunami, sem vulkánkitörés nem létezhetne, mert egyet sem láttam.

2021. okt. 21. 19:35
 15/20 anonim ***** válasza:

14

Az lesz, amit a kormánypropaganda megkövetel. Számomra az egész "védekezés" hiteltelen:

Az EB mehetett gond nélkül, már áprilisban, amikor tombolt a vírus, bejelentették, hogy lesz teltházas meccs.

A pápalátogatáskor több tízezres tömeg zsúfolódott össze; se oltási, se semmi nem kellett.

A vadászati kiállításra nem vonatkoztak a járványügyi szabályok

A békemenetre lengyel és román drukkereket hoznak

Ugyanakkor egy 350 fős klubkoncerte nem mehetek be kártya nélkül.

Már régen csak politika az egész.

2021. okt. 21. 19:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Részben igazad van, de nekem pl az ismerősi körömben is csak kb a híradóból ismerik a vírust, pedig, elvileg úgy tartják (dokik vagy politikusok, bár az utóbbi nem értem mit tudhat a vírusról) hogy ez egy hú de veszélyes dolog. Akkor miért nem jutott el a környezetembe?

Nem tagadom a vírus létezését, de nem olyan veszélyes ez mint ahogyan állítják.

(A vulkán kitörés, meg egyéb kornyezeti katasztrófák nyilvánvaló okokból nincsenek itt.)

2021. okt. 21. 19:44
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Viszont, ha kórházban dolgoznál, látnád, hogy valóban veszélyes a helyzet. Ahogy a vulkánkitörésben is nehéz lett volna kételkednie Pompei lakóinak. Aki okos, más kárán tanul. Aki buta, a magáén sem.

Nekem nem kell vulkánkitörést látnom ahhoz, hogy elhiggyem, van ilyen, és veszélyes. Te csak akkor hiszel benne, ha rád ömlik a láva.

2021. okt. 21. 19:57
 18/20 anonim ***** válasza:

De az sem jó ha minden szír-sz@rban hiszel. Miért kell mindent bekajálni ami a TV-ben van?

Ha hiszek benne akkor nem támad meg a vírus? Nem vagyok előrébb ha "vírus hívő" vagy "vírus tagadó" vagyok. Másrészről én egy olyan pompei lakos vagyok, aki egy magasabb hegyen lakik mint a vulkán, nekem olymindegy mit tesz a vulkán, bánja a fene, én élni fogok. Nevettséges hogy az egész világ be van sz@rva.

A dokikban sem kéne annyira bízni. Elmész az orvoshoz, mert fáj a fejed. Felír megvizsgál, felír egy fájdalom csillapítót... de meg nem kérdezné, hogy ittál-e eleget aznap. xD

2021. okt. 21. 20:59
 19/20 anonim ***** válasza:
49%

Én nem a TV-ben látom, mi van, hanem a munkahelyemen.

Az sem igaz, hogy ha nem hiszel benne, nem támad meg. Az jó álláspont, hogy próbáljunk meg a jelen helyzetben is normálisan élni, de azért ne dugjuk a homokba a fejünket. Abban pedig nem lehetsz biztos, hogy te "magasabb hegyen élsz".

A dokik sokszor azért adnak gyógyszert a betegeknek, mert a betegek ezt várják el tőlük. Életmód változtatással sokkal jelentősebb javulást lehetne elérni az elhízással összefüggő betegségek terén, mint gyógyszerrel, mégis az elhízottak inkább gyógyszert szednek, mint hogy diétázzanak és sportoljanak. Pont abban a dokiban nem bíznak meg, aki "csak" az utóbbit javasolja nekik.

2021. okt. 21. 21:22
 20/20 anonim ***** válasza:
32%

Egyetértek a 19-es válaszolóval. Sajnos akkor is itt van a vírus, ha nem hisszük el. Ha nem hiszel az orvosnak, akkor menj el egy intenzív osztályra és tapasztald meg saját magad a látottakat, tanulj statisztikát és vond le saját magad a várható következményeket. Ugyanarra az álláspontra fogsz jutni, mint amire az orvos is. Csak mivel te nem hiszel neki, ezért magadnak kell utánajárnod.

Én sem hiszek el mindent, amit a médiában mondanak, ellenben van saját eszem és kritikus gondolkodásom, ami miatt nagyjából saját magam is le tudom vonni ugyanazt a következtetést.

Ez a vírus egyébként nem olyan, mint a többi. Hanem 1-2 hétig tünetmentesen terjed, az influenza lappangási ideje ennél sokkal rövidebb, és nehezebben fertőz, mint a koronavírus. Tehát te 1-2 hétig szétfertőzhetsz mindenkit, mert fogalmad sincs arról, hogy fertőzött vagy.

Erre viszont lenne egy nagyon egyszerű megoldás, mindenki tartja a távolságot, hordja a maszkot, kezet mos, és picit kerüli a nagymamát nagypapát, mivel járvány van. De nem ez történik, az emberek akkor is elmennek a szülinapra, esküvőre, temetőre, vagy vendégségbe, ha folyik a taknyuk és a nyáluk. Ezektől az emberektől azt nem lehet elvárni, hogy tünetmentesen próbálják tartani a távolságot és kezet mosni, mert még tuberákosan is eljárogatnak ide odva, teljes közönnyel. Ezért van ez, ami van. Minden immunológus elmondja neked, hogy egy vírust nem fogsz olyan könnyen elkapni megfelelő higiénia mellett, mert ha nem köhögsz a másik arcába a zsúfolt tömött villamoson, kezet mosol, akkor pici az esélye a terjedésnek. Itt pont az a baj, hogy senkit nem érdekel az egész, merthát nincs is vírus. Az arrogancia fogja elpusztítani az emberiséget!

2021. okt. 21. 22:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!