Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Most betakarózzak vagy ki ha...

Most betakarózzak vagy ki ha lázas vagyok? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az a bajom, hogy felmegy a lázam minden este 39 fok körül, ha ki vagyok valamennyire takarózva vacogok és úgy olvastam nem jó mert akkor fűti a szervezet magát és feljebb mehet a láz.

Igen, de ha meg betakarózom vagy jó melegben vagyok borogatással vagy anélkül akkor meg izzadás helyett feltolódik 39 fölé.

Tehát kb nem tudok jót csinálni. (Jó a gyógyszer max, de a fázásom kívül nem okoz más gondot a láz, kivéve ha 39 fölé megy.)

Van valami arany középút ha nem akarok a nagy betakarózás előtt mindig gyógyszert bekapkodni?

tegnap 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Ki kell izzadni.A szervezet elégeti a baktériumokat.
tegnap 20:57
 2/7 anonim ***** válasza:
31%

Lázas embert sosem takarunk be. Kb olyan mintha megfőznéd magad. Nagyanyáink korában volt divat...

Max egy vékony lepedőt téríts magadra, hogy a szervezeted le tudja adni a hőt.

tegnap 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
Amíg vacogsz, addig megy fel a lázad. Ez a mozgás hőt termel, a szervezeted így dolgozik a kórokozók ellen, amik nem bírják a magas hőmérsékletet. Addig muszáj betakarózni, mert különben nagyon szenvedsz, fázol. Mikor elért a maximumra, akkor el fogsz kezdeni izzadni, hőt csökkenteni, és akkor már magadtól is ki fogsz takarózni, mert meleged lesz. És ahogy leadod a hőt, jobban leszel, de ezt nem lehet siettetni (illetve gyógyszerrel lehet, csak 38,5 alatt nem érdemes), csinálj úgy, ahogyan a helyzethez képest a legkomfortosabb. Nagyon magas hőnél, 39,5 fölött nyilván csökkenteni kell hűtőfürdővel.
tegnap 21:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!
tegnap 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt csináld, ami jólesik. Ha fázol takarózz be, ha meleged van, takarózz ki.
tegnap 21:15
 6/7 anonim ***** válasza:
ma 09:59
 7/7 anonim ***** válasza:

A láz arra való, hogy a szervezeted szó szerint megfőzze a bacikat. Én ilyenkor betakarózok, és hagyom, hogy végezze a szervezetem a dolgát (mondjuk évekkel ezelőtt voltam utoljára lázas)

Akkor kell levinni, ha már nagyon magas, vagy nagyon sokáig fennáll.

ma 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!