35,6 testhőmérséklet normális? Nekem amúgy is elég alacsony szokott lenni kb:36,2 alapból de most rosszul érzem magam fázom és fáj a fejem pedig itthon vagyok betakarózva egyébként ha ez számít 40 éves vagyok és nő.
Az ÁTLAG normál testhő 36 - 36.9 között mozog. Ennél lehet alacsonyabb, és magasabb is. Az ÁTLAG hőemelkedés 37-37.5 közötti tartomány. 37.6-38.5-ig alacsonyabb láz, 38.5-38.9-ig magasabb láz, 39 felett magas láz, és 40-től igen magas láz.
A láz a szervezet reakciója a kórokozók támadására. Régebben az volt a protokoll, hogy azonnal csillapítani kell a magas lázat. Utána már az lett, hogy nem kell rögtön csillapítani, mert a magas hőfok sok bacit megöl. Viszont, a hosszan tartó magas láz, megterheli a keringést.
Létezik viszont olyan láz, ami hidegrázással jár. Ez sokkal kellemetlenebb, mint a sima láz.
Ha neked 36,2 átlagban a testhőd, akkor a 35.6 az alacsonyabb, hipotermia.
"Hipotermia, azaz a szervezet fokozott mértékű kihűlése komoly veszélyt, akár halált is okozhat, ezért a tartósan alacsony testhőmérsékletnél elkerülhetetlen a szakorvosi kivizsgálás.
A pajzsmirigy által termelt hormonok szabályozzák szervezetünk energiaháztartását. A T4 hormon, amely részben a pajzsmirigyben, valamint a testben átalakul T3 hormonná. Ez a két hormon együttesen számos testi funkcióért felel: szívverés, anyagcsere és a testhőmérséklet. Gyakori a krónikussá vált alacsony testhőmérsékletnél a pajzsmirigy alul működés, ezért mindenképp javasoljuk már az előzetes tűneteknél az alapos kivizsgálást!"
Idézet forrása: [link]
Szóval nem ártana az ügyeletet meglátogatni, vagy kihívni, ha tartósan ennyi a hőmérsékleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!