Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Naponta hány óra alvás az...

Naponta hány óra alvás az optimális?

Figyelt kérdés

Minimum és maximum?

Ahhoz hogy a szervezet a hormonháztartás a lehető legjobban működjön?

Sajnos 6 óránál többet nem vagyok képes egyhuzamban pihenni.

Elméletileg ez kevés?

2021. aug. 23. 07:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Elméletileg 8-9 óra az optimális. Természetesen ez korral változik. Szerintem.

Személy szerint abban hiszek, hogy ez egyén függő. Van aki napi 4-6 óra alvással el van. Más viszont 9-10 óra alvás után érzi csak pihentnek magát.

2021. aug. 23. 07:45
 2/10 A kérdező kommentje:

4 óra szerintem kifejezetten egészségtelen! Kizárt hogy ennyi idő alatt regenerálódna a szervezet.

29 éves férfi vagyok, régebben tudtam 8 órákat is aludni, mostanság nem nagyon.

2021. aug. 23. 07:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Tehát te csak azért tetted fel a kérdést ,hogy okoskodj.

Nem azt írtam , hogy egészséges, hanem ,hogy van aki el van 4-6 óra alvással.

2021. aug. 23. 10:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Azt tudom, de a kérdés arról szól, hogy mennyi lenne az optimális ahhoz hogy a lehető legjobban működjön a szervezetem?

2021. aug. 23. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
9 óra. De a kelés ideje sem mindegy, mert a tikokkal kelés (hajnali 4-5-6) az nagyon betesz, hiába volt meg előtte akár 8 óra is. Ráadásul pont azoknak szokott csak ilyen 5-6 óra lenni, akiknek korán is kell kelniük, dupla szívás.
2021. aug. 23. 22:49
 6/10 A kérdező kommentje:

Mármint minek tesz be? Részletezd kérlek, mert érdekel?

2021. aug. 24. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Csökkenti a hosszabb alvás jó hatását. Tehát hiába alszik valaki 8 órát, ha f5-kor kel, akkor megette a fene az egészet. Az emberi szervezetet nem erre találták ki. 4-kor legalacsonyabb a vérnyomás, legmagasabb a melatonin szint, nem jó utána 2 órán belül felkelni.
2021. aug. 24. 14:43
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
Ha nem tudsz aludni, az magas kortizolszintre utal, ami viszont többnyire az áteresztő bél szindróma folyománya. Az optimális valóban 8-9 óra lenne, mégpedig legkésőbb este 10-től, mert a szervek regenerálódása az éjfél előtti órákban zajlik. Villanyoltás előtt legalább egy órával már ne gépezz, ne buzeráld a telefont, Tv-t se csodálj, inkább olvass. Minden monitor kék fénye belső, csendes stresszforrásként működik, ami tovább emeli a kortizolszintet. A kortizol viszont a melatonin antagonistája.
2021. aug. 24. 17:05
 9/10 A kérdező kommentje:

De ha 2 műszakban járok dolgozni?? Nyilván a 3 meg még rosszabb...

2021. aug. 24. 18:47
 10/10 A kérdező kommentje:

Biztos hogy magas, meg is akarom majd nézetni. Pedig alapvetően egészségesen élek...de dolgozni meg muszáj.

2021. aug. 24. 18:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!