Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért jön rám szinte egyik...

Miért jön rám szinte egyik pillanatról a másikra fáradtság délutánonként?

Figyelt kérdés

Nem mindig, de már többször is észrevettem, például most is.

Semmi megterhelőt nem csinálok, fizikai munkát meg pláne nem végzek, itthon vagyok. Nehéz kajákat sem eszem. Ma még hőség sincs itt, ahol én lakom. Alszom eleget, 9 órát éjszaka, általában jól is alszom, bár ma felébredtem éjszaka, mert nyitva hagytam az ablakot és zajos volt.

Ilyen délután 3 óra tájékán szokott rámjönni ez a fáradtságérzet. Most is neki akartam volna állni nyelvet tanulni, de érzem, hogy nem tudok koncentrálni, legszívesebben csak ledőlnék.

18 éves vagyok.

2021. júl. 1. 15:56
 1/3 A kérdező kommentje:

És az normális, hogy ennyit alszom? Most nyáron 11-kor szoktam lefeküdni és magamtól 8-kor kelek fel. Fél 8-nál előbb nem nagyon, tehát 9 órákat alszom éjszakánként. Meg még van, hogy délután ledőlök egy olyan fél órára.

Olyan is volt a múltkor, hogy szintén 11 körül feküdtem le, olyan 7 körül felébredtem valamire, aztán visszaaludtam és fél 10-kor keltem.

2021. júl. 1. 16:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Este 8-9 körül általában szintén rám szokott jönni egy hirtelen álmosság, de anyukám is mondja, hogy ő is ezt tapasztalja. Nem fekszem le még ilyenkor, de általában semmi különöset nem csinálok már, lezuhanyzom, befekszem az ágyba és olvasok vagy telefonozok.
2021. júl. 1. 16:01
 3/3 Senior Séf ***** válasza:
Feküdj le legkésőbb este 10-kor. A szerveink regenerálódása az éjfél előtt alvással töltött órákra esik. Lefekvés előtt legalább egy órával ne netezz, ne buzeráld a telefont, a TV-t se nézd. Minden monitor kék fényt bocsát ki, ami beindítja a kortizoltermelést a mellékvesékben. 6-kor kelj, és menj a szabadba egy félórára. A reggeli napfény szerotoninnal fog megajándékozni, ami estére melatoninná (alváshormonná) alakul. Ha edzel vagy sportolsz valamit, azt is igyekezz a reggeli, délelőtti órákra ütemezni. Ha szedsz vaami gyulladáscsökkentőt, azt se hagyd estére. (Negrót se!) Ezek mind belső stresszként hatnak a szervezetre, s mind beindítják a kortizolt, ami a melatonin antagonistája.
2021. júl. 1. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!