Pajzsmirigy betegségnél a gyógyszer szedésével megszűnik a túlzott izzadás?
Azért mert valaki orvos és szajkozza a betanult szöveget semmit nem jelent -megkérdezném a kérdezőt -otthon teljes nyugalomban egyedül zenét halgatva vagy tv nézve is olyan erős az izzadása mint ha egy idegen helyen -ez bármi lehet csak nem a lakása vagy háza -iskola- busz- villamos stb ugyan olyan erős az izzadása ????
ugyanis a koros izzadás megállapitásához ha valoban az -ennek az egy kérdésnek a megválaszolása elég - és még egy érdekes dolog amire sohasem figyelnek oda -mindegy minusz 5 fok van - a koros izzados akkor is izzad ha elhagyja otthonát -viszont sokszor +30 fokban sincs semmi gondja ha otthon van nyugalomban
Amiket leirtatok a pajzsmirigyről az csak a jéghegy csucsa - de mi a kiválltó ok ??? mi szabályozza a pajzsmirigy müködését ??? sajnos csak nyomatják az emberekbe a különféle gyogyszereket mérgeket - mert az emberek vakon hisznek abban amit egy orvos mond ....pedig nem sok köze van az igazsághoz a biologiai okokhoz ..
nekem lassan 35 éves tapasztalatom van ebböl 30 év mint "beteg" ugyanis semmi köze a valodi betegséghez a koros izzadásnak ...
ja és én mondtam a nemet :)
mi a pajzsmirigy túlműködés oka?
Basedow(-Graves)-kór (= autoimmun hipertireózis)
Megfelelõ jódellátottságú országokban ez a túlmûködés leggyakoribb oka. Magyarországon általában a túlmûködéses esetek 30-40%-át okozza. Lényege az, hogy a szervezet olyan, a saját sejtjei elleni ellenanyagokat termel, melyek a pajzsmirigy-sejtekhez kötõdve azokat fokozott hormon-termelésre serkentik.
Pajzsmirigy autonomia (egy vagy többgócú autonom adenoma)
Ez a pajzsmirigynek egy olyan göbét jelenti, mely a szervezeti szabályozástól függetlenül termel pajzsmirigy-hormonokat. Ezt szokták hívni "forró" göbnek is. A göbök kezdetben normális pajzsmirigy-mûködéssel járnak, majd elõbb csak a TSH-érték válik kórossá (szubklinikus, tünetekkel még nem járó hipertireózis) majd pedig a tényleges pajzsmirigy-hormonok is kórossá válva tüneteket okoz a betegség.
forrás::: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!