Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehet, hogy narkolepsziás vagyok?

Lehet, hogy narkolepsziás vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hosszú évek óta probléma nálam, hogy filmnézés, zenehallgatás vagy ha csak kint ülök a kertben, elalszom. Járműveken is simán bealszok. Munkahelyen is és iskolában is probléma volt.

Hozzáteszem, éjszaka jól szoktam aludni és nem is alszom keveset.

2021. máj. 6. 17:33
 1/3 anonim ***** válasza:
32%
Lehet.
2021. máj. 6. 17:33
 2/3 anonim ***** válasza:
90%
Lehet, de ezek pont olyan esetek amikben egy átlag ember is el tud aludni. Nyugodt állapotban, csendes környezetben a legtöbben hamar el tudnak aludni. A narkolepsziások viszont általában bárhol el tudnak aludni, külső tényezőktől függetlenül, mert ez egy "belső" rendellenesség és magától elalszik a testük, helyzettől meg minden körülménytől függetlenül. Ettől függetlenül lehet hogy az vagy, nem kizárt.
2021. máj. 6. 17:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem tudom kivizsgáltattad-e magad azóta de leírok pár ismertetőjelet hátha. A narkolepszia klasszikus tünete az úgynevezett REM betörés. Ez azt jelenti, hogy az agyban történik egy kóros alvás aktiváció ami miatt éber állapotban elindul egy REM fázis kezdemény ekkor kibírhatatlan álmosság uralkodhat el az emberen és pillanatok alatt bealudhat DE ez az alvás csak pár másodpercig áll fenn és ilyenkor az alany nem is feltétlenül érzékeli azt a pár másodpercet. Ezután a pár másodperces alvás alatt el is múlhat az alvásinger és gyakran absztrakt álomképek jelennek meg az éber ember szeme előtt mert valójában ébren álmodsz meg pár pillanatképet. A narkolepsziás betegek gyakran ébrednek úgy, hogy hirtelen felriadnak. Tünet lehet még a nyugtalan láb szindróma ami azt jelenti hogy lefekvéskor mikor ellazulsz egy piszkáló érzés van a lábadban ami arra késztet hogy megmozgasd egy kicsit vagy új pozíciót vegyél fel.

Alapvetően 2 típus van : Narkolepszia kataplexiával és kataplexia nélkül.

Kataplexia a test hirtelen tónusvesztését jelenti akár utcán, vezetés közben.

2021. nov. 11. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!