Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet, hogy narkolepsziás vagyok?

Lehet, hogy narkolepsziás vagyok?

Figyelt kérdés
Kb. 3 hete átéltem egy alvási bénulást, ez megtörtént 1 héttel ezután is, mindkettő ébredés után, hiába akartam megmozdulni néhány másodpercig, vagy 1 percig lehetetlen volt, egyik alkalommal félig álomképeket is láttam - most tudtam meg, hogy narkolepszia okozhatja ezt. Emellett hónapok óta szinte minden nap álmos vagyok, szerintem nem alszom el, de végig az elalvás ellen küzdök. Ez különösen akkor jön rám ha legalább 1 órával kevesebbet alszok a szokásosnál. Ezeken kívül az alvásigényem is 2 órával nőtt, pár hónapja, de ezt sem érzem kielégítőnek. Pár éve nagyon figyelmetlen vagyok és sokat álmodozok az órákon.

2020. jan. 24. 15:09
 1/4 A kérdező kommentje:
19/F
2020. jan. 24. 15:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Igazából csak attól tartok, hogy ez a narkolepszia kezdete lehet-e, ezért az különösen érdekel, hogyan kezdődött más narkolepsziásnál a betegség.
2020. jan. 24. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű.

Az alvási zavart és az álmosságot, valamint az alvási paralízist számtalan tényező okozhatja, mint például a stressz, rossz étkezés, kevés mozgás. Nem kell és nem is szabad azonnal az interneten kutatgatni no-name oldalakon, mivel eléggé félrediagnosztizálhatod magadat, ezáltal bekerülsz egy olyan paradoxonba, ahol a betegség rettegése miatt megjelennek a tünetek, majd a tünetek megjelenése után még jobban rettegni kezdesz és így tovább.

Azt javaslom, legalább 3 hétig mindennap feküdj időben, sötét szobában, ne legyenek zavaró tényezők. Elalvás előtt fél órával már ne telefonozz, se számítógépezz, és legalább 7-8 órát aludj egyhuzamban. Egyél rendszeresen (A REGGELI SE MARADJON KI!), napi 5-6x kis adagokban, nincs csoki, csipsz, üdítők. És természetes sportolj legalább napi egy órát.

A 3 hét alatt figyeld meg, változik-e az alvásod és az ébrenléted minősége, és a tapasztalat alapján döntsd el, hogy elmész-e orvoshoz kivizsgálásra.

2020. jan. 24. 19:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2020. jan. 25. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!