Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vérvétel után mit csináljak,...

Vérvétel után mit csináljak, hogy ne legyek rosszul?

Figyelt kérdés
Holnap megyek vérvételre, jó rég voltam. Eleve irtózom tőle, utálom a vért. Mit csináljak, hogy ne legyek rosszul?
2010. aug. 22. 12:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
egyél,igyál és ülj le.
2010. aug. 22. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Ne spanold fel magad egy nappal előtte.
2010. aug. 22. 12:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Ne gondolkodj ezen, m így csak idegeskedsz és ezért is leszel rosszul, foglald le magad valamivel. Miután kiveszik a vért, ülj le, igyál vizet és egyél csokit.
2010. aug. 22. 12:56
 4/12 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy nem szabad odanézni. Gondolom éhgyomorra kell menned, ha várakozni is kell, olvass újságot, foglald le magad. Ha már ott vagy, ülj le és nézz ki az ablakon, vagy valamerre, de ne figyeld a karodat. Pár perc lesz az egész, egy szúnyogcsípés is sokszor kellemetlenebb. Ha kész vagy, már csak a vattát kell odafogni jó 5 percig, úgyhogy nem fogod látni a vért. Igyál teát, vizet, esetleg egyél pár falatot.

Ha nagyon vészes, esetleg szólhatsz előtte a nővérnek, hogy előfordulhat nálad rosszullét, mégjobban oda fog figyelni.

2010. aug. 22. 13:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, sajnos éhgyomorra kell mennem.

Alig látszanak a vénáim, így sikerülni fog elsőre megbökni?

2010. aug. 22. 15:07
 6/12 anonim ***** válasza:

Sikerülni fog, mert nem látszatra böki beléd a tűt, ha nem megkért, hogy szorítsd ökölbe a kezed, olyankor kidagadnak.

Együtt érzek veled, én minden kirpóbáltam, de mindig elájultam. Lehet, hogy nálad beválik.

Mondd a laborosnak, hogy rosszul szoktál lenni, fekve vegyék a vért. Utána ülj nyugodtan a váróban, akárhol. Ne állj fel, míg rosszul érzed magad. Ha mégis, nyugodtan szólj be. Egyél, igyál utána valamit és vigyál magaddal valakit ! Ha netán elájulnál, akkor "semmi gond", legalább értő kezekben leszel.

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy ?

Ui.: Majd írd meg, hogy hogy ment !

2010. aug. 22. 15:20
 7/12 anonim ***** válasza:

Ja, és igyál sokat, hogy könnyebben folyjon a véred!

Utolsó voltam.

2010. aug. 22. 15:24
 8/12 A kérdező kommentje:
22 lány.
2010. aug. 22. 15:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam csinálni, hogy a kezembe van valami (pl.a TB kártyám) arra koncentrálok és akkor annyira nem vészes. Ha mégis rosszul leszel semmi gond, szólj, hogy nem érzed jól magad, kb. 5-10 percig maradj ülve és utánna már jól leszel. Ha lehet kísérjen el valaki, az is megnyugtató, hogy várnak rád, segítenek ha nem vagy jól.
2010. aug. 22. 17:03
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Kérd altatásban, ha ennyire félsz tőle!
2010. aug. 22. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!