Nem tudok dönteni, milyen gyógyszert szedjek?
A panasz egy élhetetlenül fájdalmas menstruáció.
18 évesen kezdtem ezért fogamzásgátlót szedni, és szépen meg is szűnt a tünet, teljesen rendben voltam (Jangee). 20. születésnapom előtt viszont másikat kezdtem szedni, amit már orvos írt fel (Zoely), mert az előzőt csak egy családtag által szedtem, nem tudott róla orvos. A Zoelytől először hőhullámaim lettek, egy doboz, azaz 3 hónap után abbahagytam és visszatértem a Jangeera. Ennek ellenére furcsa dolgok következtek be nálam, fokozatosan +13 kiló (ez mondjuk nem érdekel annyira), és autoimmunos pajzsmirigyes lettem, és tartok hogy a Zoely-től-e -- és ez is a kérdésem miértje.
21 évesen abbahagytam mindenféle hormont (meguntam vagy nem tudom), és általában erősebb fájdalomcsillapítókkal vészeltem át a kritikus helyzeteket.
Jelenbe visszatérve pedig, most döntöttem el biztosan, hogy valamit újra szedni fogok, biztos nem ilyen pöcsöm Nospákat.
Kérdés tehát: nem tudom számít-e, de Letroxot szedek pajzsmirigyre; merjek-e újra fogamzásgátlót szedni (természetesen nem Zoelyt), vagy valami lónyugtatót írassak fel (na meg ha biztos van olyan erős, hogy semmit ne érezzek se előtte, se utána)?
Minden választ köszike.
Ezt azért a nőgyógyásszal kellene megbeszélni, aki menstruációs fájdalomra biztosan nem fogamzásgátlót ír fel, az a gyógyszer nem arra van, hanem ami benne van a nevében is: fogamzásgátló.
Ráadásul a fölöslegesen bevitt hormonok megbolondítják a szervezetedet, a +13 kiló sem véletlen, még az is lehet, hogy fogamzásgátlásra sem ajánlott szedni... ezért kell a szakorvossal konzultálni, főleg úgy, hogy a pajzsmirigy probléma is hormonháztartási zavar.
Oki nekem úgyis mindegy, hiszen csak a végeredmény érdekel, hogy ne szenvedjek. Ezt a Hasimotot meg a pluszsúlyt már megcsináltam, csak pepecselhetek vele folyton hogy legalább szinten maradjon. Nem tudom hogy tényleg ettől volt-e, de jobb is így.
A helyi kórházban kb. 10 nőgyógyász van, ebből 2 nő (férfi nőgyógyászt az utcán se akarok látni); ki lehet választani, azaz felhívni, hogy melyikhez akarok menni?
Szabad orvosválasztás van, ismerősöktől érdemes informálódni, kiről vannak jó véleménnyel.
Nekik természetesen a részletekről nem kell beszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!