Nem tudok dönteni, ügyvéd, gyógyszerész vagy valami más?
Most 11. osztályba járok, közép földrajz és emelt törifakultáción vagyok. Szeptemberben emelt matek és fizikafakon kezdtem, oda is jártam kb 1 hónapig, majd rájöttem, hogy a fizika nem is igazán érdekel. Eddig minden év végén kitűnő voltam, vagyis 9-ben a kémia 4-es lett, de tavaly mindenem ötös volt. Úgy kezdtem ezt az évet, hogy mérnök szeretnék lenni, de a fizika miatt lemondtam róla, és októbertől kb úgy néz ki, hogy jogász szakra fogok jelentkezni. Úgy igazán elképzelésem sincs, csak a szüleim adták ezt az ötletet, mert a törit szeretem, de a kedvencem az a matek. Föcifakon gyakran unatkozom, mert nem is igazán köt le, meg már tudom az anyagot, amit újra leadnak, de 9,10-ben már tanultuk. Törifakon meg azért vannak érdekes dolgok is, de inkább magolok és nem tudom "megérteni" a lényeget, hogy mi miért is volt. Anya még ajánlgatja a gyógyszerészetit is, mert igaz, hogy kemény 5 év tanulás, biosz meg sok kémia, de azután lenne állásom és jó fizetésem is. Nagyjából értem a bioszt meg a kémiát, de nem igazán kötnek le, csak az "ember-biosz". Már kb fél évet kihagytam a fakultációból, mivel másra jártam, de talán, ha nagyon belehúzok, akkor meg tudnám tanulni. Tantárgyakból mindből jó vagyok, bár most félévkor a töri, magyar, irodalom és a biosz úgy néz ki, hogy 4-es lesz, bár még a bioszon kívül a másik 3-at felhozhatom.
Osztályfőnökömmel beszélgettem még erről, mikor fakot váltottam ősszel, nem igazán javasolta ő sem a jogászt, mert nehéz elhelyezkedni vele. Ha oda jelentkeznék, akkor nem államira, hanem fizetősre mennék. De ha a gyógyszerészetit választom, akkor inkább állami, de attól tartok, hogy nem biztos, hogy be is kerülnék, főleg ha már most fél évet kihagytam a fakból. Vagy szerintetek mégis mit választhatnék? Nincs elképzelésem sem, hogy mégis mi szeretnék lenni, csak az, hogy nem valami büfé, hanem "komolyabb" szakon. Álmom a csillagász, mert azok érdekelnek a legjobban, de hát ehhez fizika kell, meg mégis hol lehetne dolgozni, mint csillagász?! Nem túl sok helyen.. Ja, és lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!