Már nem hagy nyugodni! Ekcéma kezd eldurvulni. Van rá valami megoldás?
Gyerekkoromtól kezdve előjött, különböző formákban.
Ujjbegyen telente, kézen. Nagyon sok orvosnál voltunk. Volt aki szoláriumot ajánlott, szerinted gyerekként mennyire mentem el??
Tinikoromban, huszonévesként "elaludt", aztán harminchoz közel előjött és azóta is tart.
Kb. 28 éves lehettem, amikor szinte lerohadt (nem tudok rá jobb szót) az egyik kezemen a bőr. A negyedik bőrgyógyász tudott rá kúrát ajánlani, gyógyszer, kevert tisztítószer, stb. Azt mondta ilyet még nem is látott nagyon.
Azóta repedések formájában jön elő és durva kiszáradt foltokon, korong ekcéma, van egy neve annak is. A legrosszabb az, hogy sokan ápolatlansággal társítják.
Igaza van a négyesnek.
Voltam allergiavizsgálaton, ételintoleranicán még nem, de köze lehet hozzá.
Szerintem személye válogatja, én amiket észrevettem
Ami jó:
Parfüm és SLS mentes szappanok, samponok
gumikesztyű minden takarításhoz
parfümmentes testápoló, pl. sheavaj igen jó
kerülni kell az allergénebb ételeket (nézz meg egy hisztamin táblázatot ételekről, ezzel lehet kísérletezni, nekem pl a tejtermékek-tengeri cuccok-vörösbor-füstölt ételek rontanak rajta ahogy észrevettem)
pamut ruhák jók
Amiket észrevettem, hogy előhozzák:
Stressztől is kijöhet, nagyon " műanyag" ruhák, kézfertőtlenítő az kicsinálja a bőröd sajnos, nálam a menstruáció is előhozza, mosogató-tisztítószerek nagyon veszélyesek-tehát gumikesztyű, éjszakázás, alkohol is rossz hatással van rá.
Ezek csak az én megfigyeléseim, és igen, mindenképpen magánhoz menjél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!