Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől van hogy az ember nincs...

Mitől van hogy az ember nincs teljesen magánál?

Figyelt kérdés

Évente 1-2 ilyen időszakom van amikor napokig tart, de én sem jöttem még rá, hogy mitől.

-gyógyszereket nem szedek, ha időszakosan kell azok nem okoznak ilyet

-rendesen eszem-iszom

-teljesen kipihenem magam

-vitaminbevitelre is figyelek és rendben van

-vérnyomás, vércukorszint is teljesen rendben

Szóval, hasonló érzés mikor enyhén részeg az ember, és csak úgy felületesen érzékeli a külvilágot, vagy nem is tudom pontosan hogyan írjam körül. Ezen kívül kissé gyengének is érzem magamat.

Ha délután alszok kb 1 órát, akkor kicsit jobb.

Ez mitől lehet, valaki esetleg tudja az okát?

2021. márc. 20. 12:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Biohackinggel foglalkozom (hobbiszinten) - van olyan szerző, aki leír hasonló állapotot - brainfognak hívják.

Általában ahhoz kötik, ha valami olyasmit eszel, ami enyhébb ételmérgezés jellegű állapotot okoz, pl penészes étel (nem feltétlenül olyasmire gondolok, amit észreveszel, mert tenyésznek rajta a kis fehér-zöld szőrös gombácskák. :D Akár egy magkeverék nasi is lehet penésszel szennyezett, penészesen megpirított. Viszont ez az állapot kialakulhat olyan ételtől is, amit 2-3 nappal korábban ettél. (A golyóálló diéta c. könyv nagyjából ezzel foglalkozik, hogy milyen ételek válthatják ki a brainfogot.)

Túl sok étel/túl sok szénhidrát okozhat kajakómát hasonló tünetekkel.

2021. márc. 20. 14:57
 12/12 anonim ***** válasza:

11-es vagyok, most olvastam, hogy írtad a kávét. :)

A kávészemek is lehetnek penészesek, van olyan pörkölő, ahol nem foglalkoznak vele és így is eladják. Én erre nagyon érzékeny vagyok, ezért csak jobb minőségű kávét veszek - a szép, kerek szemeket tartalmazó zacskót érdemes választani. Az apróra tört, repedezett kávészemek kezdenek először penészedni - és pörkölés után is ezek a legtoxikusabbak.

2021. márc. 20. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!