Hogyan lehet a depressziót otthon, orvos nélkül kezelni?
Van néhány házi módszer, amit kipróbálhatsz. Valójában arról szól, hogy megpróbálod elhitetni magaddal, hogy tavasz van. Süt a Nap - sok a sárga szín. Nyílnak a virágok - sok színes kép virágokról, főleg sárga és rózsaszín színben. A madarak énekelnek - madárdalokat hallgatsz Interneten. Ha nem tudsz aludni, akkor ne erőltesd az alvást.
Segíthetnek, de ha mégsem, még mindig ott az orvos.
Köszönöm! Akkor végtére is, az iskolapszichológus nem sokat ért, csak elmondhattad valakinek a bajaidat, nem? Vagy segített?
"Nem szeretek senkivel se az érzéseimről beszélni, mert olyankor is ezek a tünetek jelentkeznek és legszívesebben elfutnék." Emiatt kételkedem benne, hogy segíthetne nekem.
Egyébként amiket írtam, azok a pánikrohamra utalnak, vagy csak egy szimpla stresszhelyet? Ez még beletartozik a "normális" kategóriába?
Lenne még egy sokadik kérdésem is.
"Ráadásul mostanában agyilag se érzem magam toppon."
Hogyan lehetne elérni, hogy az érettségire, tanulmányaimra ne legyen hatással a lelki állapotom? El lehet ezt egyáltalán érni?
Van egy egyetem, egy nagyon nehéz egyetem... Ami az álmom, amióta csak az eszemet tudom. Attól tartok nem vesznek fel, olyan lehetetlennek tűnik. De ha ezt nem fogom tudni elérni, akkor az egész jövőm, amit elképzeltem széthullik. Fogalmam sincs mihez kezdhetnék egy sikertelen felvételi után. Ha ezt se érhetem el, hogyan legyek boldog a jövőmben. Mindenki hisz bennem a környezetemben, nem okozhatok csalódást. Nem akarom, hogy egy semmirekellő hülyegyereknek nézzenek. Annyira félek ettől. De mégis olyan reménytelen. Mindenki azt mondja, hogy simán megcsinálom, de ha odakerülök úgyis elszúrom. Mint mindig mindent, mert egyszerűen egy idióta vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!