Elmennétek táppénzre?
Tegnap kiírtam ide egy kérdést a mostani helyzetemmel kapcsolatban. Egyre rosszabbul érzem magam, minden nap fáj a fejem, 9-11 óra alvás se elég, nem tudok koncentrálni, romlik a teljesítményem a munkahelyemen, már olvasni se tudok a szabadidőmben, annyira nem tudok figyelni.
A válaszolók szerint kiégtem, pihennem kéne, és igazuk van. Szabadságot nem tudok kivenni, az összesre szükségem van az egyetem miatt, így a táppénz lenne az egyetlen lehetőség. Vagy várok, hátha elmúlik, talán kibírom a hosszúhétvégéig.
A munkahelyemről nem hiányoznék, csupa olyan feladatom van, amit el lehet tolni akár egy hónapig is, a lényeg, hogy kész legyen. Nem kéne miattam másnak többet dolgoznia.
De attól félek, hogy nem írna ki az orvos, hazudni meg nem tudok. Már komolyan elgondolkodtam rajta, hogy eltöröm a kezemet vagy direkt összeszedek valami bacit. Utóbbiért aktívan tettem a múlt héten. Tudom, hogy egy jó nagy hülye vagyok, de már nem bírom. Ma reggel majdnem elsírtam magam, mikor beértem a munkahelyemre. Teljesen kivagyok. Pedig látszólag semmi okom nincs rá.
Ti mit tennétek? Elmennétek táppénzre? (Betegszabi lenne, mert több, mint egy éve nem voltam beteg.) Kiír ilyenért egyáltalán a háziorvos? Vagy próbáljam kihúzni a hosszúhétvégéig?
Az a baj, hogy ha a négy nap nem elég, augusztus 23. után akkor is dolgoznom kell, mert a hó végi elszámolásokat viszont nem tudom eltolni későbbre, mint a többi munkámat. Utána meg kezdődik majd a félév az egyetemen, onnan nem hiányozhatok. Szóval kb. most vagy soha, de bűntudatom van már attól is, hogy elgondolkodok a táppénzen, pedig a főnököm nagyon megértő.
Köszönöm a választ, utána fogok nézni annak, amit írtál.
Ma végül otthon maradtam. 11 óra alvás után úgy ébredtem, mintha le se feküdtem volna, azonnal jelentkezett a fejfájás is, felkelés közben nekiszédültem a fotelnak és még arra se éreztem magam képesnek, hogy lezuhanyozzak. Egész nap csak feküdtem, de semmivel nem érzem jobban magam. Talán majd holnap.
Köszönöm a választ!
Az elmúlt pár hétben nem mértem, de inkább egy picit magas szokott lenni, 120-140 körül van általában. Amint lehetőségem lesz rá, meg fogom mérni, valahol van itthon egy mérő, csak meg kellene keresnem.
A háziorvos be se hívott, csak kiírt táppénzre, semmit nem is kérdezett a tünetekkel kapcsolatban, szerintem azt hiszi, hogy csak nyaralni akarok. :( Ha holnapra se lesz jobb, akkor felhívom megint, hogy mégis mit csináljak. Néha már a monitor bámulása is sok, és csak fekszek az ágyban a sötét szobában. Tegnap már fájdalomcsillapítót is hiába kaptam be.
Köszönöm a válaszokat!
Visszamentem a háziorvoshoz, elküldött neurológiára és vérvételre, majd kiderül, hogy onnan tovább kell-e menni.
Már elegem van ebből a fejfájásból, egyszerűen nem akar elmúlni. Felkeléstől lefekvésig fáj, a fájdalomcsillapító szinte semmit nem ér. Néha olyan, mintha zsibbadna is a fejem, és sokszor a nyakamat is alig tudom tartani, alá kell támasztanom.
Még két napom van, hogy összeszedjem magam, utána be kell mennem dolgozni, mert közben beszeltem a főnökömmel, és van egy viszonylag sürgős munka, amit el kell végezni. Azt talán megpróbálom majd vele lebeszélni, hogy itthonról dolgozhassak pár napot, ugyanúgy látná az eredményt, de mégis jobb lenne, itthon sötét van, hűvös és kényelmes a szék, az irodának az egyik fala üveg, folyamatosan tűz be a nap, klíma nincs és a székben se lehet hátradőlni 1-1 percre. Nem sok reményt fűzök hozzá, de hátha megengedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!