Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Elmennétek táppénzre?

Elmennétek táppénzre?

Figyelt kérdés

Tegnap kiírtam ide egy kérdést a mostani helyzetemmel kapcsolatban. Egyre rosszabbul érzem magam, minden nap fáj a fejem, 9-11 óra alvás se elég, nem tudok koncentrálni, romlik a teljesítményem a munkahelyemen, már olvasni se tudok a szabadidőmben, annyira nem tudok figyelni.

A válaszolók szerint kiégtem, pihennem kéne, és igazuk van. Szabadságot nem tudok kivenni, az összesre szükségem van az egyetem miatt, így a táppénz lenne az egyetlen lehetőség. Vagy várok, hátha elmúlik, talán kibírom a hosszúhétvégéig.

A munkahelyemről nem hiányoznék, csupa olyan feladatom van, amit el lehet tolni akár egy hónapig is, a lényeg, hogy kész legyen. Nem kéne miattam másnak többet dolgoznia.

De attól félek, hogy nem írna ki az orvos, hazudni meg nem tudok. Már komolyan elgondolkodtam rajta, hogy eltöröm a kezemet vagy direkt összeszedek valami bacit. Utóbbiért aktívan tettem a múlt héten. Tudom, hogy egy jó nagy hülye vagyok, de már nem bírom. Ma reggel majdnem elsírtam magam, mikor beértem a munkahelyemre. Teljesen kivagyok. Pedig látszólag semmi okom nincs rá.

Ti mit tennétek? Elmennétek táppénzre? (Betegszabi lenne, mert több, mint egy éve nem voltam beteg.) Kiír ilyenért egyáltalán a háziorvos? Vagy próbáljam kihúzni a hosszúhétvégéig?

Az a baj, hogy ha a négy nap nem elég, augusztus 23. után akkor is dolgoznom kell, mert a hó végi elszámolásokat viszont nem tudom eltolni későbbre, mint a többi munkámat. Utána meg kezdődik majd a félév az egyetemen, onnan nem hiányozhatok. Szóval kb. most vagy soha, de bűntudatom van már attól is, hogy elgondolkodok a táppénzen, pedig a főnököm nagyon megértő.

2020. aug. 10. 08:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a főnökkel azt is meg lehet -beszélni, hogy ha elfogy a szabi, akkor pár nap betegszabit vesz ki vki. Egyébként orvosa válogatja, engem kiírna a dokim, mert gyerekkorom óta ismer (a gyerekorvos helyett mindig ő helyettesített) és tudja, hogy nem vagyok lógós. Egyébként jártam levelezőn egyetemre, 2 hetente voltak órák, de semmi nem történt, ha kihagytunk 1-2 napot
2020. aug. 10. 08:20
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Engem is gyerekkorom óta ismer a háziorvosom, de én az iskolából rengeteget hiányoztam hasmenés miatt. Sokáig azt hitte, hogy tettetem, csak felnőttként derült ki, hogy ez a tejtől volt. Eleinte csak a tejcukrot hagytam el, a hasmenés megszűnt, de így is sokat voltam beteg arcüreggyulladással és más, felső és alsó légúti fertőzéssel. Két éve tejfehérjét se eszek, így 2018 tavasza óta összesen 4 napot kellett otthon maradnom. Én tudom, hogy nem lógtam, tényleg mindig beteg voltam, de nem tudom, hogy a háziorvosom is tudja-e.

2020. aug. 10. 08:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én őszintén elmondanám neki hogy kivagyok merülve nem érzem jól magam, fáj a fejem, rosszul vagyok. Mindenképpen szükséged van erre a beteg szabira ha már ilyen radikális dolgokba kezdtél bele hogy összeszedj valami bacit. Ezt sürgősen felejtsd el mert a végén tényleg lesz valami nagy bajod. Irány az orvos!
2020. aug. 10. 08:35
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne kamuzz semmit. Mond el az orvosnak, hogy mi a bajod. Elég fura, hogy ilyen sok alvással is fáradt vagy ennyire. Nem ártana egy általános kivizsgálás.
2020. aug. 10. 08:36
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy hülyeséget csináltam ezzel a bacis dologgal. Magamat is megijesztem ezzel az egésszel, vagyis leginkább azzal, hogy nem bántam meg, és megint megtenném.

Nyár elején voltam vérvételen, mindent megnéztek, amit a háziorvos kérhet, meg egy csomó más dolgot is a Synlabnál. Volt egy súlyos D-vitamin hiányom, de az már kezelve van, nem kéne, hogy gondot okozzon. Illetve ennyire rosszul akkor se éreztem magam, amikor 75+ helyet 20 alatt volt a D-vitamin szintem.

2020. aug. 10. 08:44
 6/17 anonim ***** válasza:

Menj el táppénzre. Én is így voltam, mint te (annyi különbséggel, hogy én 3-4 órákat bírtam csak aludni): fősulira jártam meló mellett, plusz nyelvtanfolyam, családi gondok... Állandóan a sírás kerülgetett, fáradt voltam, nem tudtam koncentrálni, stresszes voltam stbstb.

Aztán egyszercsak hoppá... Elájultam a munkahelyemen. Elzavartak dokihoz, kimerüléssel két hétig voltam otthon. Kaptam nyugibogyót aludni, a 2 hétben szinte csak zombultam és aludtam. Mondta az orvosom, hogy legközelebb ne várjam meg, míg ilyen szinten kimerülök...

2020. aug. 10. 08:51
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Valószínűleg igazad van, és az orvosodnak is. De olyan bűntudatom van, hogy emiatt táppénzre akarok menni...

Pedig muszáj lesz, mert már a kezemet is véresre vakartam, annyira nem akarok itt lenni. Nem is értem a bűntudatot, mert így hiába ülök az irodában, alig lett ma kész valami, mert háromszor meg kellett csinálnom, mire talán jó lett. :(

2020. aug. 10. 08:57
 8/17 anonim ***** válasza:
Szerintem egy sokkal alaposabb kivizsgálás kell, beszélj a háziorvosoddal!
2020. aug. 10. 09:29
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Lehet, hogy igazad van. Ha sikerül rávennem magam, hogy elmenjek, akkor rá fogok kérdezni a háziorvosnál.

2020. aug. 10. 09:38
 10/17 anonim ***** válasza:
43%
Szedd rendbe a bélflórásat, kérdező. Amit írsz, tipikus tünete a lyukas bél szindrómának. A háziorvosod eben nem kompetens, mert amikor ő járt egyetemre, ezzel még nem foglalkozott a tananyag, s mai orvosi protokoll sem tartalmazza, pedig mára jószerivel népbetegséggé avanzsált a 10 éve még ismeretlen gebasz.
2020. aug. 11. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!