Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyivel emeli meg a vérnyomá...

Mennyivel emeli meg a vérnyomásomat a szorongás?

Figyelt kérdés
Rettegek a vérnyomásméréstől, konkrétan fóbia lett belőle, attól félek hogy magas értéket fog mutatni, ami általában igaz is, mert remegek miközben mér, annyira félek. Ma pl 153/70 volt, a pulzus meg 136, ennyire ideges voltam. A szisztolés értékből mennyit vonjak ki hogy reális érték jöjjön ki? Vagy vegyek be egy xanaxot és mérjem meg úgy? Csak 19 vagyok, fiú

2020. júl. 30. 12:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Akkor meg minek kerdezed és mericskéled?
2020. júl. 30. 16:22
 12/16 A kérdező kommentje:
A 102/70 meg alapból nem jó az nagyon alacsony. Ez azt jelentheti hogy neked nyugalomban 90 korul van ez brutal alacsony
2020. júl. 30. 16:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Mert fáj a fejem
2020. júl. 30. 16:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Már nem 17? :D
2020. júl. 30. 17:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen gyakran megy 100 alá nyugalomban. Azért nem brutál alacsony csak alacsony, álmos is vagyok folyton. :(
2020. júl. 31. 10:14
 16/16 anonim válasza:

Mozogj valamit. Az jót tesz a testnek. Nem egészséges folyton méricskélni-idegileg.

Lehet kevès folyadékot iszol, túl sok cukrosat, vagy energiaital stb. Az életmódodon változtass inkább.

Ha utána is gond van, akkor menj dokihoz, de engem anginával se sza...tak le. Az eü nem a legjobb, de ezt mindenki tudja.

Unalmas és utálom magamat érte, de próbálj jógázni . Végezz lègzés gyakorlatokat és ne csipegesd a xanaxot, mert én már 12 éve szedek napi 5-öt és hidd el többet árt, mint használ. És rohadt nehéz letenni.

A fejfájás is lehet èletmód miatt, no meg ha cigizel pl. az sem a legjobb ( magamból indulok ki az összes pontban).

Lehet ugyanakkor az időjárás miatt is az egész.

Ha konstans és életmódváltás mellett sem szűnik a fejfájás és a többi menj dokihoz. A fejfájással , ha a Saridon és tàrsai nem használnak neurológust javaslok. Nekem pl tobozmirigy cisztám van és neurológus adott papírt mri-hez. 50e maszekba és csak a kontrasztanyag miatt kb 1 hét után papírokkal tudsz menni. Ha nem kontrasztanyagos a vizsgálat pl fehèrváron szinte másnapra adnak időpontot.

Nekem is fejfájásom van és végtagzsibbadásom. És sorolhatnám.

Változtass , igyàl sok vizet, ne egyél túl sok nehéz kaját, az meg tudja dobni a vérnyomást pláne 100fokban.

Egyéb iránt ne aggódj ennyit, hipochondria gyanús.

...szorongásra nincs tippem. De engem nèha megnyugtat az ölelès és ha a hátamat és a mellkasomat simogatják. Mondjuk èn lány vagyok, de szerintem sokat segít kis szorongás ès mèg nem pánik esetén egy megnyugtató kéz a mellkason. Hideg borogatás a fejen. ...ha van barátnőd kérd meg rá (egyébként nekem másnaposságnàl is sokat segít, ha a hátamat simogatják).

Remèlem segíthettem valamit.

2020. aug. 22. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!