Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Rettegek a betegségektől, mit...

Rettegek a betegségektől, mit tegyek hogy ne legyen így?

Figyelt kérdés
Megszültem a kisfiamat és azóta rettegek nehogy valami bajom ,bajunk legyen !Nem vagyok hipochonder ! 35 éves vagyok és már volt elég bajom ,műtétem is ! Egyre több helyről hallom,hogy rákos beteg van az ismerősei között ! Félek !
2010. aug. 1. 10:39
 1/2 anonim ***** válasza:

A félelem rossz tanácsadó. Az óvatosság és a tudatosság nem.

Rettegés és félelem helyett próbál tudatosan élni.

A civilizációs betegségeket a civilizáció okozza. A legtöbbjük hiánybetegség és a rossz táplálkozás következménye.

Pl a rák ellen a D-vitamin fokozott bevitele hatásos lehet. A gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülése úgyszintén. (Kereséshez címszavak: tények-tévhitek, paleolit táplálkozás stb)

2010. aug. 1. 11:12
 2/2 anonim ***** válasza:

megértelek, ez picit hipochondria, de természetes is valamilyen szinten, pláne, hogy annyi rosszat hallani.

a negatív gondolatok negatív energiákkal járnak, noha nem is feltétlenül egyből a rossz gondolat beteljesülésével, ha rosszra kezdesz gondolni és agyalni valamin, próbáld meg úgy kezdnei a gondolatmenette, hogy pozitív a történet vége...

pl elkezdesz rákos betegségen agyalni, és kanyarítsd valahogy úgy a képzelt történetet hogy a vége jó, pl nem rosszindulatú a daganat, hanem jóindulatú, és képzeld el ahogy mondja az orvos, hogy "semmi komoly" és mittudomén, nem is kell műteni, akármi hülyeség...

képzeld el magadat öregen és egészségesen, a gyerekedet felnőttként, ahogy beállít a párjáva és az ő gyerekeikkel, ilyesmik.

az is jó ha előjönnek ezek a negatív gondolatok, elképzeled ahogy becsomagolod őket egy dobozba, amit kidobsz egy hajóból és elsodródik, vagy kidobsz egy űrhajóból és ellebeg az űrben :)))

arra figyelj, hogy a túlzott aggódással ne veszélyeztesd a pici immunrendszerét, pl, nem kell szívrohamot kapni ha elkezdi majd rágni a szék lábát vagy nyalogatni a padlót, mert ha mindent de mident lefertőtlenítesz és nem érintkezik más emberekkel, akkor óvodában sokkal könnyebben kapható lesz a fertőző betegségekre stb stb.

2010. aug. 1. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!