Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Érdemes magán labort csináltat...

Érdemes magán labort csináltatnom, hogy megtudjam nincs e valami gond a pajzsmirigyemmel? Illetve Sztk-s rendelésre mennyi idő bejutni?

Figyelt kérdés

Magán kaptam időpontot endokrinológushoz, viszont gondoltam, hogy jó lenne ha csináltatnék egy labort ahogy számoltam 10 ezer körül lenne (FT4,FT3, Anti-TPO). Gondolom amúgy is kérné a doktornő.

Már 15 éve mondják, hogy nézessem meg a pajzsmirigyem a magas pulzusom, és soványságom miatt, viszont a TSh-m normális 3.7 azt nemrég nézték.

A problémám most főleg az, hogy már 11 hónapja próbálkozunk a babával és nem nagyon akaródzik összejönni.

Szeretnék tudni, hogy minden rendben van-e.

Gondoltam az sztk-s rendelésre is, viszont a háziorvost alig lehet elérni

és nem is nagyon bízok benne, hogy sikerülne mostanában időpontot kapnom...

Az az igazság, hogy most nagyon nem engedhetném meg magamnak hogy 20-30 ezreket kidobáljak az ablakon, de 34 éves vagyok és a baba még mindig nem jön.

2020. jún. 15. 15:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Ha megteheted csináltasd meg, mert megspórolsz egy kört. Magánrendelésről úgyis csak fizetős laborba mehetsz. Bár minden labornak mások az értékhatárai de nálunk 0-4 között van a TSH és mindig az a jó, hogy ha ez az érték középen van.
2020. jún. 15. 15:45
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Tb sre a házi orvos küld,másnapra van eredmény .

Magán laborba meg az nap is lehet.

2020. jún. 15. 15:45
 3/11 A kérdező kommentje:
ha megpróbálkoznék sztk-s endokrinológushoz menni , hogy legalább az ingyen legyen akkor gondoljátok, hogy hamar kapnék időpontot?
2020. jún. 15. 15:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Mivel magán rendelésen SzTK orvosok rendelnek,a háziorvoshoz küldik a betegeket,labor kiírására.Így csökkentve a fizetési költséget.

Nekik a helyi labor eredmények a megbízhatók.

Egyébként minden kórház a saját labor eredményeiben bízik meg .

2020. jún. 15. 15:55
 5/11 A kérdező kommentje:

Akkor nem érdemes magán csináltatnom a labort? Ezek szerint a magánorvos kérheti a háziorvost hogy csináljon speciális labort? Ezt nem is gondoltam volna...nem tudom tényleg hogy mitévő legyek, mivel most nagyon nem engedhetném meg magamnak anyagilag( párom azt mondta őt nem érdekli kifizeti mert ez a közös érdekünk) de mégis zavar hogy ilyenre ennyi pénzt kell kiadni.

Páromat is elküldtem urológushoz, gondoltam ad neki spermavizsgálatra beutalót,(mert néztem magán 15+15 ezer lett volna a vizsgálat plusz a spermavizsgálat ) de a doki lerázta, hogy rossz helyen jár és hogy menjünk a meddőségi központba..:(

A meddőségiben meg csodálkoztak, hiszen elvileg az urológus is elküldhette volna spermavizsgálatra..

Nem is tudom...kicsit elvesztettem a bizalmam az orvosokban, ezért is gondoltam hogy magán kellene intézni, annak ellenére hogy most nem engedhetném meg magamnak.

(koronavírus miatt lecsökkentették a munkaidőnket és hát a fizetés is elég gyér..)

2020. jún. 15. 16:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos nem írhat ki T3-T4 vizsgálatot!
2020. jún. 15. 16:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Akkor azt mindenképp magán kell csináltatni?
2020. jún. 15. 16:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha sikerül tb-s endokrinológushoz menned akkor ez a labor is tb-re megy. De tudomásom szerint tb-s orvoshoz időpont hónapok múlva van.
2020. jún. 15. 16:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Értem, én is így gondoltam, és nem szeretnék hónapokat várni..páromnak mondhatnám , hogy szerencséje volt az urológussal, mert sztk-sra konkrétan következő hétre kapott időpontot, de hát hiába ha spermavizsgálatra nem tudta elküldeni.
2020. jún. 15. 16:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Hívd fel a helyi kórházat, és kérj időpontot, utána ráérsz a beutalót megszerezni.
2020. jún. 15. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!