Megváltozott életmód okozhat változást az alvásidőben?
Mozgékony ember vagyok. Nagyon sokat mozogtam, amíg a járvány be nem jött, és nem kerültek be különböző korlátozások. Régebben sokat sétáltam, bicikliztem, miután felkerültem a fővárosba megmaradt a séta.
Kiszemeltjeim a főváros nagyobb parkjai, külső kerületeiben található erdős részek voltak. Volt olyan, hogy akár 20-25 km-t is megtettem egy nap. Eladóként dolgozok, sokszor egy korty vizet nem tudtam inni a munkatempó miatt. Nagyon gyorsan elaludtam, és sokat aludtam 8-9 órát is.
Amióta bejött a járvány jelentősen csökkent a mozgásom elsősorban a helyi korlátozások miatt. Van, hogy csak elmegyek dolgozni, majd hazajövök, és nem megyek sehová. Elkerülve a fertőzést, vagy a komolyabb megbetegedést elkezdtem úgy hozzáállni az egészhez, mintha beteg lennék: magas vitamintartalmú ételeket fogyasztok (zöldség, gyümölcs), gyógynövényteákat iszok (csipkebogyó tea, citromfűlevél tea este, csalánlevél tea stb.).
Munkámban takarékon vagyunk, mert csökkent a forgalom. Este nagyon nehezen alszok el, ha igen, akkor 5-6 órát alszok, és reggel úgy ébredek, hogy csak lesek, hogy ilyen korán felébredtem.
Régebben, ha 5-6 órát aludtam kótyagos voltam, ha ismétlődött egymás után fejem és a szemem fájt, lüktetett. Most nincs ilyen. Ha kimozdulok, s egy jót sétálok azonnal elalszok, és akár 7-8 órát is lealszok. Egészségügyben dolgozó ismerősöm szerint a sok vitamin, és a visszafogottabb életmód miatt van ez. Engem viszont idegesít, hogy ennyire lerövidült az alvásidőm, s mellette meg nincs az a tipikus "mindjárt elalszom/semmi energiám nincs" érzés.
Nektek mik a tapasztalataitok?
33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!