Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Antidepresszánst szed valaki?

Antidepresszánst szed valaki?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne felétek hogy szed e valaki esetleg ilyes fajta gyógyszert pánik betegségre, szorongásra? Hogyan kezdődött nektek? Mikor elkezdtétek szedni voltak e mellékhatások? Megváltoztatta a minden napjaitokat? Tényleg igaz hogy nem lehet abba hagyni ha elkezdi valaki szedni?

Igazából én pánik beteg vagyok. 3-4 hónapja jelentkezett az első rohamom a semmiből tv nézés közbe. Azt éreztem hogy a szívem mindjárt kiugrik a helyéről és nem kapok levegőt annyira bepánikoltam hogy azt hittem itt a vég, azonnal az ügyeletre rohantam de nem tudtak semmit mondani csak adtak egy fél szem frontint amitől elmúlt. Másnap egész nap gyenge voltam levert és sokszor előjött ez az érzés. Utánna olvastam,tippeket néztem de semmi nem vált be. Kértem időpontot egy pszichologustól de nem mentem el nem akartam hogy bolondnak nézzenek. Aztán telt az idő és jobb lett. Viszont tegnap reggel ismét előjött ez az erős szívdobogás , halálfélelem. Tegnap óta ismét úgy érzem fáradt vagyok egész nap pihennék nincs kedvem semmihez sem. Újra félek hogy előjön. A vírus miatt nem dolgozom tehát stressz nem ér, itthon minden rendben, párommal teljesen oké minden. Nem értem miért jön elő. Aki esetleg bármi tanácsot tudna adni megköszönném

Köszönöm ha végig olvastátok! ❤️

2020. ápr. 23. 12:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
En fel szem Escitilt szedek, tehat nem terapias adagot. Eleinte rosszabb volt a kozerzetem tole, hirtelen lettem nagyon feszult a semmibol, valamivel jobban szorongtam. Nagyon kusza almaim voltak. Ez nem volt mindennapos es nem is tartotz egesz nap. A nemi vagy csokkent, de ez idovel elmult. Kb 2 het utan kezdtem erezni a jotekony hatasat, ujra visszatert az eletkedvem, kesztetest ereztem, hogy koran keljek, hogy minel tobb mindent tudjak csinalni, egyszoval vidam voltam. A szorongas es panik mar nagyon maga kore csavart, magamba fordultam, kezdtem depis lenni. Ez megszunt. Az eros szorongasomat nem szuntette meg, kozrejatszhat, hogy kis adagot szedek es ez nem eleg. Eloszor mindenkepp pszichologussal kene beszelned. Ha javasolja, akkor pszichiaterrel is, es majd ok eldontik, hogy kell-e gyogyszer vagy sem.
2020. ápr. 23. 12:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen az Escitilt sok helyen dícsérik hogy jó. Tudtál tőle aludni is? Neked hogy kezdődött ez a fajta betegség? Valamint mikor elő alkalommal ugye elmegyek pszichológushoz nem kellemetlen a beszélgetés? Nem néz rám furcsán?
2020. ápr. 23. 12:36
 3/12 A kérdező kommentje:
És elfelejtettem kérdezni hogy egyébként a gyógyszer felírása előtt elküld valamilyen kivizsgálásra? Gondolok itt EKG, vérvétel
2020. ápr. 23. 12:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon stresszes, idegorlo kapcsolatomnak lett vege. Gondolom ez okozta az elso panikrohamot (nem volt sok, osszesen 2 vagy 3). Eletemben elotte is volt mar panikrohamom, de nem foglalkoztam vele, egyszeri rosszulletnek tudtam be es kesz. De erre raporogtem, hogy uristen mi volt ez mi bajom volt, miert lettem ideges stbstb. Aztan ra par hetre horrorfilmre ultunk be moziba, ahol nem lett ugyan panikrohamom de olyan menekulesi kenyszer jott ram, hogy haza kellett mennem. Ott kezdodott el ugy igazan a sztorim, onnantol kezdve a mozi kozelebe nem birtam menni, rogton ereztem a rosszulletet, amikor volt idom, akkor ezen agyaltam igy magamat porgettem bele. Hipochonderkent ez eleg fajdalmas. Mikor egy ideig mar jol voltam, eszembe jutott a szorongas, es megtortent a masodik panikroham. Eloszor haziorvosnak szoltam, o elkuldott vervetelre, de nem derult ki semmi. Kaptam tole nyugtatot, de annyira elalmosodtam, hogy bepanikoltam, ekkor volt a harmadik panikrohamom, vagy valami olyasmi, mert nem volt olyan igazan durva, felaltam kimentem a mosdoig es el is mult. Endokrinologushoz evente jarok, meglevo pajzsmirigy gonddal, az eredmenyeim alapjan nem ez okozza a gondot. Elkezdtem pszichologushoz jarni, aki mindent apamra vezetett vissza. Nem lattam ertelmet fel ev utan a dolognak es en kertem, hogy probaljuk ki a gyogyszert. A pszichiater azt mondta, hogy csak fel szemig menjunk, szerinte eleg lesz. Igazabol arra tenyleg eleg, hogy a hetkoznapi eletben el legyek, meg legyen egy kis eletkedvem, de nekem soha nem volt elotte se azzal gondom, hogy peldaul nem merek egyedul boltba menni, vagy felek, hogy mit gondolnak masok. Nekem azzal van gondom, hogy magamra fokuszalok, minden tunetemet figyelem es ezaltal porgetem magam.
2020. ápr. 23. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Maszekba elmentem magamtol kardiologushoz, mert legeloszor en magas vernyomasra gyanakodtam, meg surun volt extrasystolem, de nem talalt semmi korosat. Kicsit magasabb a pulzusom, arra irt gyogyszert, de nem szedem. Mondta is, hogy lehet csak a rendelo miatt izgulok, de ugye protokoll szerint erre mar irnia kell. Azt hiszem 110 korul mozgott.
2020. ápr. 23. 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
En tudtam tole aludni, bar nagyon kusza almaim voltak, mintha valosagos lett volna mindemellett. Igazabol nem tudom mennyire porget alapbol, en azert vettem be este, mert nappal tuti a rosszulletig porgettem volna magamat, hogy ugyan milyen mellekhatasokat produkal a gyogyszer. Emlekszek, elso alkalommal mikor bevettem a nyugtatoval egyutt, ahogy lenyeltem onnantol kezdve vagy masfel oraig remegtem, annyira feltem, hogy mi fog tortenni, de ez az en hulyesegem. Nagyon nehezen aludtam el.
2020. ápr. 23. 13:16
 7/12 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

És elfelejtettem kérdezni hogy egyébként a gyógyszer felírása előtt elküld valamilyen kivizsgálásra? Gondolok itt EKG, vérvétel

Nem küld sehova, nem az ő dolga. Már többször leírtam itt, hogy ha betegséged van, fordulj a háziorvoshoz. Ő teljesen kivizsgáltat, és az eredménytől függően beutal szakorvoshoz. Nevezetesen pszichiáterhez. Sokan ezt a lépést kihagyják, és közvetlenül mennek a pszichiáterhez, akinek sem ideje sem ereje nincs ilyenekkel foglalkozni.

2020. ápr. 23. 14:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. Az utolsonak is koszonom de jelenleg nalunk nincs haziorvos a kialakult helyzet miatt.
2020. ápr. 23. 19:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Szertralin régóta. Kiváló. Az első 2 hét kemény, meg utána még 2 hétig nem jobb, mint előtte. Aztán egyre jobb lett, most 100%-os vagyok tőle. Nem fogom letenni, mert nincs nálam mellékhatása. Egyszer megtettem (szép lassan, ahogy kell), aztán 2 év után vissza is estem.
2020. ápr. 23. 22:21
 10/12 A kérdező kommentje:
Az mit jelent hogy az első két hét kemény ? Neked miért kell szedned?
2020. ápr. 24. 06:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!