Mi lehet ez a szúró ill. nyomó érzés a mellkasomnál, szívemnél? Mit ajánlotok, mit csináljak?
Gyerekkoromban szívzörely gyanús voltam, így elküldött a gyerekorvos kivizsgálásra, de az nem mutatott ki semmit. Majd álltalános iskolában az egyik orvosi vizsgálat alkalmával a doki kérdezte, hogy volt valami a szívemmel? Akkor ezt elmondtam, ő meg nem mondott semmit, ennyivel lezárta.
Aztán egy idő után pl. mikor a templomben énekeltem, akkor néha olyan nyomó érzést éreztem a mellkasomnál. Ez mostanában nem jelentkezett, viszont egyre gyakrabban van hogy hirtelen a szívem környékén egy szúró, kellemetlen érzést érzek. Változó, hogy csak pár pillanatra, vagy tovább. Van, hogy akkor mikor pl. a gépnél ülök és csinálok valamit van, hogy csak fekszek az ágyon (éppen pihenek) és akkor.
A dokiban gondolkozok, hogy elmegyek és megkérem, hogy küldön már el valami kivizsgálásra, de mire (ÉKG-ra?)? Meg úgy vagyok vele, hogy a férjemnek még eddig nem is említettem, nem szeretném megijeszteni.
24/N
Angina pectoris tünetei:Heves,mind a két karba és a mellkasba kisugárzó erős fájdalom, esetleg kísérheti émelygés, hányás.Általában fizikai megerőltetést követően jelentkezik azoknál, akiknek koszorúér-elmeszesedésük van.
Szóval minimális az esélyed erre.A mellkasban ugyanúgy vannak izmok, mint máshol, azok is lehetnek meghúzódva, esetleg lehet refluxod is.Összetett a panaszod, a saját megnyugtatásodra keress fel egy kardiológust, de kicsi az esélye hogy szívbeteg lennél.
Először EKG-ra küldenek és ha ott nem stimmel valami akkor kardiológia
Az időjárástól is lehetsz rosszul,én is elég szarul vok ezekben a napokban... fájt a mellkasom meg hányingerem volt...felment a vérnyomásom stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!